Сахин одлази у Реал Мадрид на крају сезоне

Везни играч Борусије Дортмунд Нури Сахин напустиће редове њемачког шампиона и прећи у Реал Мадрид на крају сезоне, објавили су данас ти клубови. „Јако сам поносан на овај корак. Није било лако одлучити се на њега. Ја сам навијач Борусије и то ћу остати. Недостајаће ми Дортмунд”, пренијели су електронски медији Сахинове ријечи са конференције […]

понедељак, мај 9, 2011 / 21:14

Везни играч Борусије Дортмунд Нури Сахин напустиће редове њемачког шампиона и прећи у Реал Мадрид на крају сезоне, објавили су данас ти клубови.

„Јако сам поносан на овај корак. Није било лако одлучити се на њега. Ја сам навијач Борусије и то ћу остати. Недостајаће ми Дортмунд”, пренијели су електронски медији Сахинове ријечи са конференције за новинаре.

Сахин је турски репрезентативац, рођен у Њемачкој. Реал је на свом сајту описао 22-годишњег „везисту” као „талентованог” и „мајстора за слободне ударце”.

Млади играч је ове сезоне играо једну од важнијих улога у походу Борусије ка њемачкој титули.

Сахин је дебитовао у првом тиму са 16 година, 2005. и тада је постао најмлађи играч који је наступио у првој лиги и дао гол. Сезону 2007/08. провео је на позајмици у Фејенорду.

Спортски директор Борусије, Михаел Цорк рекао је да ће шампионски тим иначе остати на окупу, али да су клубу у случају Сахина „руке биле везане”. „Врата Борусије су ти увијек отворена”, рекао је Цорк Сахину. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *