07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Фејзбучка љубав Шиптара и Монтенегрина

Косовски премијер, Рамуш Харадинај, написао је на свом Фејсбук профилу да је постигнут споразум са Црном Гором о кориговању Споразума о демаркацији.

петак, 16 фебруара, 2018 / 12:43

„Срећан сам што се у овом јубилеју независности Косова постигао договор о анекс-споразуму за кориговање и ратификацију демаркације са Црном Гором“, написао је Харадинај, преноси РТК.

Премијер Косова је рекао да ће заједничка Декларација предсједника Косова Хашима Тачија и предсједника Црне Горе Филипа Вујановића у формату анекс-споразума, као потребном правном међународном инструменту, „бити епилог нејасноће и дуге подјеле у нашем друштву“.

На тај начин се, како је рекао, завршава посљедња обавезу либерализације виза и отварање новог поглавља о слободи кретања за грађане Косова.

Весељи: Крај изолације Косова

Предсједник косовског парламента, Кадри Весељи, након потписивања националног консензуса за ратификацију демаркације са Црном Гором, рекао је да „ова политичка зрелост треба да нас прати и у осталим великим одлукама за земљу“.

„Веома је добра вијест о постизању националног консензуса за ратификацију демаркације са Црном Гором. Ова политичка зрелост треба да нас прати и у будућим великим одлукама за земљу. У овом јубилеју независности долази крај изолације земље и грађанима се отвара пут либерализације виза”, написао је Весељи на Фејсбуку.Коментариши