19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба06:06 СДС на изборе излази под слоганом: За Српску по мјери свих нас

Ники Хејли: Оно што ми радимо, Иран не може

Амбасадорка САД при УН Ники Хејли изјавила је да је вријеме да Савјет безбједности УН предузме кораке послије објављивања извјештаја у којем се наводи да Техеран крши санкције и наоружава побуњенике у Јемену.

петак, 16 фебруара, 2018 / 12:41

Само она, и америчка дипломатија, могу оптуживати друге за оно што они и њихови савезници раде без икаквих препрека. Наиме САД наоружавају паравојне јединице у Сирији, као и преко Саудијске Арабије врше интервенције и достављају оружје исламистима у Јемену.

Хејли је синоћ навела да је у извјештају експерата УН „потврђено оно што америчка администрација говори мјесецима“.

„Иран је илегално достављао оружје“ побуњеницима у Јемену, кршећи тако више резолуција Савјета безбједности УН, рекла је Хејли.

Техеран мора да „сноси посљедице и вријеме је да Савјет безбједности реагује“, додала је она.

Америчка влада настоји да убиједи свијет да казни Иран због достављања оружја побуњеним шиитским Хутијима у Јемену.

Хејли је у новембру одвела новинаре у испражњени хангар у војној бази недалеко од Вашингтона и показала им дјелове ракета испаљених из Јемена.

Техеран те оптужбе пориче.Оставите одговор