Двери: Одлазак Албанаца са Косова више личи на евакуацију пред сукоб

Покрет Двери оцијенио је да масовно исељавање албанских жена и дјеце са Косова и Метохије никако не личи на економску миграцију већ има све елементе евакуације цивила са подручја будућих ратних дејстава. "Исељавање је брзо, панично што никада није одлика економске миграције", оцјењује се у саопштењу "Двери" и додаје да структуре безбједности Србије треба да […]

четвртак, фебруар 12, 2015 / 15:57

Покрет Двери оцијенио је да масовно исељавање албанских жена и дјеце са Косова и Метохије никако не личи на економску миграцију већ има све елементе евакуације цивила са подручја будућих ратних дејстава.

"Исељавање је брзо, панично што никада није одлика економске миграције", оцјењује се у саопштењу "Двери" и додаје да структуре безбједности Србије треба да подигну ниво безбједности на највиши степен.

Из овог покрета питају да ли су безбједносне структуре Србије свјесне шта Србију чека ако у окружењу избије неки велики европски и свјетски сукоб око Украјине и указују да је симптоматично што српске власти на ове догађаје не реагују или реагују на непримјерен начин.

"Ова тема превазилази дневну политику и наше страначке размирице. Сви морамо да се запитамо да ли Србија спремно дочекује нову светску олују која долази", саопштено је из "Двери".

Из покрета указују да је највећи гријех српских интелектуалаца у прошлости био у томе што највећи српски умови нису примијетили да се Србима спрема геноцид у Другом свјетском рату, чак ни кад су Србе почели да бацају у јаме Јадовна и убијају у Јасеновцу. Они поручују да данашња генерација не смије да понови исту грешку.

У прилог тврдњи да Србима поново пријети реална опасност, "Двери" подсјећају да је Хашим Тачи, по повратку из Пентагона, најавио оснивање оружаних снага Албанаца на Косову и Метохији уз подршку војске САД и НАТО.

"У исто вријеме Колинда Грабар-Китаровић изјављује да Војводина није дио Србије, а ратни злочинац Бранимир Главаш позива на линч Срба. У БиХ хапсе Србе као окривљене за ратне злочине, док Република Српска трпи притиске да се самоукине и утопи у наметнуту БиХ", упозоравају из покрета "Двери".

Они подсјећају да у Црној Гори траје прогон српског свештенства, а да су у Македонији осванули билборди против Срба и Србије, што су знаци које не треба игнорисати.Оставите одговор