Два мала помоћника Божић Бате у Авганистану

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић и члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић сусрели су се данас са предсједником Авганистана Ешрефом Ганијем

среда, 11 децембра, 2019 / 13:15

Предсједавајући ПБиХ Комшић и члан Предсједништва БиХ Џаферовић дочекани су у предсједничкој палати у Кабулу уз највише државне почасти.

У остатку вијести која слиједи, занемарите да је НАТО, предвођен САД извршио војну инвазију на суверену земљу, у којој не могу да имплементирају окупацију до степена да су приморани да уђу у преговоре са „талибанима“, које сматрају терористима.

У ту исту земљу, која се од рата умирити не може деценијама, иста таква земља, која сад не може да се договори да ли је војни документ послат у Брисел за приступање или против приступања НАТО, шаље два симпатична костимизирана бића, да нас подсјете како војници тзв. ОС БиХ, већ дају данак у крви за падишаха у Вашингтону. И да нас нико о томе није питао на референдуму.

Посљедње што се у Кабулу политички битно десило, јесте да је након терористичког напада Доналд Трамп замрзао преговоре са талибанима о трајном миру у Авганистану. Комшо и Џафи су у том озрачју велика вијест, па остатак њиховог утиска доносимо без интервенција.

Американци не преговарају са терористима?

Чланови Предсједништва Босне и Херцеговине захвалили су предсједнику Авганистана на гостопримству и информисали га о актуелној политичкој ситуацији у Босни и Херцеговини.

Предсједник Авганистана захвалио је за учешће припадника Оружаних снага Босне и Херцеговине у НАТО мисији „Одлучна подршка“ и за њихов допринос који дају у изградњи мира и стабилизацији Авганистана.

Предсједник Авганистана упознао је чланове Предсједништва Босне и Херцеговине са актуелном ситуацијом, циљевима, динамиком и резултатима реформских процеса које предузима авганистанска влада.

Изражен је интерес за размјену искустава које је Босна и Херцеговина имала у изградњи мира и послијератној обнови, истичући да искуства и научене лекције из наше земље могу бити врло корисне за Авганистан.

Након састанка са предсједником Авганистана, чланови Предсједништва Босне и Херцеговине састали су се са генералом Џајлсом Хилом, замјеником команданта мисије „Одлучна подршка“. На састанку је разговарано о безбједносној ситуацији и изазовима у Авганистану и плану активности мисије „Одлучна подршка“ за 2020. годину. Генерал Хил је захвалио за учешће Босне и Херцеговине у мисији „Одлучна подршка“, похваливши припаднике Оружаних снага Босне и Херцеговине за њихов допринос мисији, те посебно истичући њихов професионализам и преданост.

Посјета Кабулу настављена је заједничким ручком чланова Предсједништва Босне и Херцеговине са амбасадором Николасом Кејом, високим цивилним представником НАТО-а у Авганистану.6 КОМЕНТАРА

  1. Predsjednik Avganistana pravo gospodin čovjek, ova naša dvojica isto pećinski ljudi, nedostaje im samo tzv. srpski član sa onom kacigim na glavi što su mu naturili na nosaču aviona da budu kompletni.

  2. Српски патриота Милорад неће у пустињу са ова два бавијана! Нити нама патриотама треба “БиХ” војска! Ми имамо своју, Српску војску! А интереси се траже у Русији, зато наш Миле иде тамо!

Коментариши