Дом здравља у Бањој Луци заражен вирусом КОВИД-Л

Ако вас занима наслов, бићете принуђени да отворите вијест за увећан детаљ фотографије, који објашњава епидемијску природу наслова, мимо очигледног контекста.

субота, март 28, 2020 / 11:04

Већ смо појаву да државне ћате, плаћене новцем Републике (замало) Српске, сваки пут иза вирус корона морају написати (COVID-19) из неког разлога, назвали КОВИД-20.

Но, прецизнији би термин, не само у случају Дома здравља у Бањој Луци, можда био КОВИД-Л, односно (COVID-L), да би наши гласноговорници латиничења могли да разумију о чему пишемо. Шифру вируса исписују свугде латиницом, вјероватно да би грађанство могло при консултовању стручне епидемиолошке литературе бити сигурно да није у питању неки други вирус из породице корона вируса.

У овом случају Дом здравља плакат удешава како и доликује, азбуком, мада редовно постоје и латиничне варијанте државних плаката по Српској, а да нико у Сарајеву, Тузли и Мостару не зна зашто. Код њих су само латиницом, па и на Ефбиховској телевизији, што је противно тзв. Уставу тзв. БиХ.

Међутим, лотогип Дома здравља је онакав, какво писмо преферирају у односу на српско руководеће главе. Не само у Дому здравља.

Да је то тако, потврђују и раније фотографије са акција Дома здравља Бања Лука. То све полако показује да српски народ духовно изумире и уступа мјесто неком другом идентитету, развијаног за вријеме СФРЈ и лажних прича о "братству и јединству". Не лијечи се од тог вируса који је однио милионе српских живота.

То обично завршава протјеривањем или истребљивањем Срба у доба великих превирања, на које ова медијско-политичко-епидемиолошка ујудурма са корона вирусом највише наличи. Такве изјаве се обично сматрају претјеривањем, болешћу и морбидношћу; све док се тај сценарио неумитно не понови (1914-1941-1991-1999).

Тада више ником није битно ко је шта причао раније.

Једино што тјеши је да се барем зове правилно, Дом здравља у Бањој Луци, мада је, судећи по имену столног града Српске у медијима, само питање дана кад ће постати Дом здравља у Бањалуци.Оставите одговор