21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Доказ: Саопштења у Влади Српске се пишу латиницом!

Када из Владе Српске грешком пошаљу своје пресјеке извјештавања медија, намјењених дужносницима владе, они су искључиво писани латиницом. Сада имамо и доказ да је то тако, управо захваљујући потреби да се фингира кориштење азбуке.

четвртак, 29 марта, 2018 / 23:01

Саопштење из Владе доносимо без икаквих интервенција, па сте у могућности да утврдите да се Холанђаниново име не унесе у оригиналу када се заврши текст на српском, већ се све напише латиницом, па се онда конвертује. Тако је омашком службеника Владе Српске, Оверарт случајно завршио у Фронталовој категорији "Пресловљено":

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас у свом кабинету у наступну посјету новоименованог шефа Међународне организације за миграције /ИОМ/ у БиХ Питера Ван дер Оверарта (Петер Ван дер Ауwераерт).

Током састанка разговарано је о различитим пројектима у којима Међународна организација за миграције учествује у Републици Српској.

Том приликом, предсједница Владе је истакла успјешну сарадњу коју институције Републике Српске имају са овом УН агенцијом, уз добру комуникацију и пуно уважавање уставних надлежности Републике Српске у имплементацији заједничких пројеката.

Такође, изражена је спремност и приправност Међународне организације за миграције да пружи подршку домаћим институцијама да се ухвате у коштац са изазовима које са собом носи прилив миграната у БиХ.