ПДП-ова нова тура подсјећања на изјаве званичника СНСД о НАТО

Екипа из СНСД и данас држи по медијима лекције о патриотизму и војној неутралности, укључујући и савјетнике Милорада Додика и Небојше Радмановића који су најодговорнији за потписивање докумената о стратешкој сарадњи БиХ са НАТО.

четвртак, 29 марта, 2018 / 23:56

Подсјећамо само на неке од изјава о НАТО савезу Додикове савјетнице Ане Тришић-Бабић, док је била замјеница министра иностраних послова БиХ и на челу НАТО координационог тима, а која данас са својим шефом и страначким колегама одговорност пребацује на политичке противнике:

·       21. јули 2013.

Уласком у НАТО БиХ би припадала клубу најексклузивнијих земаља свијета. БиХ би била трајни партнер са САД, Великом Британијом, Француском, Турском… Имамо избор да ухватимо корак са динамичним свијетом и технолошким напретком, или да постанемо једна црна рупа у Европи. По мени је реално да, чланством у НАТО, припадамо једном модерном свијету.

·       14. март 2014.

У МАП-у смо и то нам је велики корак према НАТО-у. Сви у БиХ знају који су приоритети: почевши са уласком у Европску унију, слиједи пуноправно чланство у НАТО-у. Ја сам за НАТО, а Додика питајте лично је ли он.

·       5. јун 2014.

Jа сам апсолутно убијеђена да без наставка пута према НАТО-у нема ни наставка пута према ЕУ. Не желимо да нам се деси сценарио у којем БиХ заостаје на путу према НАТО. НАТО је отворио своја врата за БиХ, вјерујем да ће такву политику потврдити и на долазећем НАТО самиту у септембру у Великој Британији. Мјесто БиХ је у НАТО интеграцијама

·       5. март 2015.

Стратешки спољнополитички циљ БиХ је пуноправно чланство у НАТО. БиХ треба постати чланица НАТО, не само због чињеница што нам то гарантује унутрашњу стабилност или што нам је потребан ”безбједносни кишобран”, већ и због тога што ће БиХ, прилагођавањем стандардима и вриједностима које заговара НАТО, постати савремена земља.

СНСД упорно лаже народ, а све што су њихови функционери потписали проистиче из декларације СНСД која НАТО дефинише као стратешки циљ.