Социјалисти прихватили да СНСД кандидује двије највише функције

Извршни одбор Социјалистичке партије размотрио је и прихватио приједлог споразума о коалиционој сарадњи са СНСД и ДНС којим се дефинише утврђивање заједничких кандидата за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске на Општим изборима у БиХ из реда странака Коалиције.

четвртак, 29 марта, 2018 / 21:17

СП је искључиво у настојању да странке коалиције наставе да воде Републику Српску путем економског, привредног, социјалног и демократског развоја и сваког другог просперитета прихватила Споразум и спремна је да има заједничке кандидате за ове функције.

Коалициони споразум за нас је резултат настојања да досадашњу и будућу сарадњу заснивамо на јединственој програмској платформи развоја Републике Српске у њеним дејтонским територијално-политичким и уставним надлежностима на путу ка Европској унији.

Желимо да и даље, као једна од чланица Коалиције у периоду од 2018. до 2022. године дајемо свој максималан допринос привредном развоју Републике Српске, привлачења страних инвестиција, отварању нових радних мјеста, те избору и реализацији пројеката који ће живот грађана Републике Српске учинити бољим и квалитетнијим.

Досадашњим активности као партија показали смо одговорност према питањима развоја РС и наши главни услови за будућу сарадњу остају безбједносна и политичка стабилност Републике Српске, развој привреде и социјална брига.

Спремни смо да се на бази садашњег учећа у власти и остварених резултата, послије избора договаримо о даљем формирању власти на свим нивоима.