Додик: Рајли може колонијални однос примјењивати према Ефбиху, нама не смета

Британски амбасадор у Сарајеву, Џулијан Рајли, требало би да зна, а сигурно зна, да као дипломата првенствено треба да покаже поштовање према институцијама државе у којој се налази, да поштује њен суверенитет и демократски изабрану власт, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

понедељак, 14 августа, 2023 / 15:01

Додик је на Твитеру навео да је британски амбасадор, као и његови претходници, а само је наставио исту праксу, показао на крајње дрзак начин непоштовање према институцијама Републике Српске и српском народу користећи непримјерене оцјене о раду представника институција Српске.

"Тај колонијални однос може се примјењивати према Федерацији БиХ, немамо проблем с тим, али у односу према Републици Српској не можемо а да не реагујемо на такво понашање.
Наша порука је јасна – имовину Републике Српске нећете добити. Када покажете поштовање према српском народу и институцијама Републике Српске, онда ће се промијенити и наш однос према амбасадорима Велике Британије у БиХ", поручио је предсједник Српске.Оставите одговор