Додик и Гаврановић отворили зграду МЗ и извадили родни лист

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и градоначелник Бање Луке Слободан Гаврановић отворили су данас објекат Мјесне заједнице Борковићи, у који је град уложио 183.000 КМ. Предсједник Српске истакао је да је објекат МЗ Борковићи веома функционалан, напомињући да ће грађани овдје моћи да добију и родни лист. "Ово је добра активност градске управе, која је […]

среда, 23 октобра, 2013 / 11:06

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и градоначелник Бање Луке Слободан Гаврановић отворили су данас објекат Мјесне заједнице Борковићи, у који је град уложио 183.000 КМ.

Предсједник Српске истакао је да је објекат МЗ Борковићи веома функционалан,
напомињући да ће грађани овдје моћи да добију и родни лист.

"Ово је добра активност градске управе, која је укомпонована у многе друге пројектне активности, а односе се на водовод, изградњу путева, санацију школе", рекао је Додик.

Он је рекао да МЗ Борковићи поприма обрисе урбане средине, те да ће изградњом амбуланте, која је планирана наредне године, на овом простору бити завршени сви инфраструктурни пројекти.

Асфалт

Додик је нагласио да је у Бањој Луци, као и у многим општинама локална управа заједно са републичким властима радила на рјешавању инфраструктурних проблема.

"Бањалука је прије десетак година имала око 80 километара асфалтних путева по селима, а данас има око 1.000 километара. То говори о томе колико је урађено, да се село приближавало граду и да се настојало да се створе услови да се остане живјети на селу", рекао је Додик.

Он је рекао да по обиму и износу средстава овај пројекат није "мегаломанска прича", али да показује способност људи који живе на овом простору и њихову жељу да имају сређене услуге.

Градоначелник Гаврановић рекао је да је овај пројекат започет крајем прошле године, те да је ријеч о инвестицији града.Он је нагласио да је мјесна канцеларија информатички увезана са централном базом у Административној служби града Бања Лука.

Он је истакао да ће грађани ове мјесне заједнице квалитетније и брже моћи да добити услуге градске администрације без одласка у град.

Гаврановић је појаснио да је вриједност грађевинског дијела радова износила око 110.000 КМ, унутрашње опремање око 40.000 КМ, док је у спољно уређење уложено нешто мање од 35.000 КМ.

"Ово је један од пројеката модернизације градске административне службе и њених канцеларија на терену", рекао је Гаврановић.

Он је истакао да је у протеклом периоду на простору МЗ Борковићи уложено седам милиона КМ. Гаврановић је за наредну годину најавио изградњу нове амбуланте, истичући да се ради и на побољшању водоснабдијевања и инфраструктуре.

Након отварања објекта МЗ и канцеларије предсједнику Српске и градоначелнику Бањалуке свечано су уручени изводи из матичне књиге рођених (?!)

Како преноси СРНА, отварању овог објекта присуствовао је велики број грађана, одборници у Скупштини града Бања Лука и представници јавних установа.

Задужена зграда МЗ

У септембру прошле године, тадашњи градоначелник Бање Луке Драгољуб Давидовић и директор Уникредит банке Бања Лука Иван Влахо потписали су уговор о кредиту у износу од 12.860.000 КМ, којим је требало бити, како је тада назначено, финансирано седам приоритетних пројеката у највећем граду Српске.

Од тога 110.000 КМ је предвиђено за изградњу данас свечано отворене канцеларије у Мјесној заједници Борковићи.Оставите одговор