Добој: Љиљана Благојевић отвара Театар фест

Пригодном бесједом драмске умјетнице Љиљане Благојевић из Приједора, у Добоју ће данас бити отворен 13. театар фест "Добој 2011" на којем ће се публици представити позоришта из Приједора, Зенице, Бањалуке, Београда, Ужица и Загреба. Након отварања Фестивала, вечерас у 20.00 часова наступиће позориште из Приједора са представом "Гробница за Бориса Давидовича" Данила Киша, у режији […]

недеља, 22 маја, 2011 / 17:21

Пригодном бесједом драмске умјетнице Љиљане Благојевић из Приједора, у Добоју ће данас бити отворен 13. театар фест "Добој 2011" на којем ће се публици представити позоришта из Приједора, Зенице, Бањалуке, Београда, Ужица и Загреба.

Након отварања Фестивала, вечерас у 20.00 часова наступиће позориште из Приједора са представом "Гробница за Бориса Давидовича" Данила Киша, у режији Градимира Гојера.

Друге фестивалске вечери, сутра, 23. маја, наступиће Босанско народно позориште из Зенице са представом "Секс, лажи и дивље гуске", рађене према тексту Вуди Алена, у режији Лајле Каикчија, а треће вечери наступиће Народно позориште Републике Српске из Бањалуке са представом "Мој брат" Небојше Брадића, у режији Милана Караџића.

Четврте вечери наступиће позориште Установе културе "Вук Караџић" из Београда са представом "Сабља димискија" Александра Поповић, у режији Горана Шушљака, а пете и претпосљедње фестивалске вечери Народно позориште из Ужица са представом "Уметност и доколица" Стива Тешића, у режији Немање Ранковића.

Посљедње фестивалске вечери, 27. маја, наступиће загребачки "Театар ругантино" са представом "Нико, нико, али нико никада није тако играо Фауста" аутора Литца Хубера и Зијаха Соколовића, рађене по мотивима познатог њемачког текста "Гретица", након које је планирано свечано затварање Фестивала и додјела фестивалских признања и награда.

Пратеће фестивалске манифестације су ликовна изложба "Мултиоригинали из Музеја савремене умјетности Републике Српске" и округли столови послије сваке представе.

Генерални покровитељи Фестивала су Министарство просвјете и културе РС и Општина Добој, а генерални спонзор Хипо Алпе Адрија банка из Бањалуке и "Електро Добој". /крај/пиб/тпОставите одговор