Дневници Јозефа Менгелеа на аукцији

Америчка аукцијска кућа "Александар аутографс" саопштила је данас да ће на аукцији бити понућени дневници нацистичког ратног злочинца Јозефа Менгелеа званог "Анђео смрти", пише британски дневник "Дејли телеграф." Менгеле је одлучивао о животу и смрти у нацистичком логору Аушвиц-Биркенау и вршио је језиве медицинске експрименте над затвореницима. Из аукцијске куће, чије је сједиште у америчкој […]

уторак, јул 19, 2011 / 13:01

Америчка аукцијска кућа "Александар аутографс" саопштила је данас да ће на аукцији бити понућени дневници нацистичког ратног злочинца Јозефа Менгелеа званог "Анђео смрти", пише британски дневник "Дејли телеграф."

Менгеле је одлучивао о животу и смрти у нацистичком логору Аушвиц-Биркенау и вршио је језиве медицинске експрименте над затвореницима.

Из аукцијске куће, чије је сједиште у америчкој држави Конектикат, саопштено је да ће у понуди бити и око 3 500 страница "скривених дневника Анђела смрти".

Очекује се да ови предмети достигну цијену између 300. 000 и 400. 000 долара. Идентитет власника дневника није објављен.

"Александер аутографс" је аукцијска кућа, која се специјализовала за историјске рукописе.

Поједини Менгелеови дневници написани су у Парагвају и Бразилу, гдје је живио након што је побјегао из Европе на крају Другог свјетског рата до своје смрти 1979. године.Оставите одговор