Ђокић: Ништа нас не може изгурати из коалиције са СНСД

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да коалиција са СНСД-ом није доведена у питање због посљедњих кадровских промјена у предузећу "Шуме Републике Српске". "Покушава се представити да је коалиција двије партије доведена у питање због посљедњих кадровских промјена у `Шумама Српске`. Апсолутно није упитно да ћемо имати сарадњу и у наредном периоду", рекао […]

среда, април 3, 2013 / 14:03

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас да коалиција са СНСД-ом није доведена у питање због посљедњих кадровских промјена у предузећу "Шуме Републике Српске".

"Покушава се представити да је коалиција двије партије доведена у питање због посљедњих кадровских промјена у `Шумама Српске`. Апсолутно није упитно да ћемо имати сарадњу и у наредном периоду", рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци.

Према његовим ријечима, прошле недјеље су се представници "Шума Српске", Владе, СНСД-а, Социјалистичке партије и ДНС-а сагласили да се иде у одлучне промјене у "Шумама Српске".

"Одлучено је да се наставе промјене које у овом предузећу трају више од годину и по дана. Резултати тих промјена су видљиви, али нису довољни и због тога се морају предузимати одлучне мјере како би се `Шуме Српске` финансијски консолидовале", рекао је Ђокић.

Он је додао да ће до промјена доћи и у шумским газдинствима у Српској.

"Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић одлучна је у предузимању неопходних мјера у свим јавним предузећима и то је одговоран однос ове власти према имовини грађана", каже Ђокић.

Он је нагласио да Социјалистичка партија има кадар за мјесто директора "Шума Српске", али да ће се о томе разговарати наредних дана.

Коментаришући позив СДС-а бившем директору "Шума Српске" Јакову Галићу да им се придружи, Ђокић је рекао да је то признање опозиције да је власт започела важне промјене у "Шумама Српске" и да их треба наставити.0 КОМЕНТАРА

  1. „Апсолутно није упитно да ћемо имати сарадњу и у наредном периоду“.
    Овај човјек је уцијењен и ако само покуша да промијени политичког савезника одмах ће се активирати кривични предмети. Нема напретка од СПС-а док је Перица на челу странке.

  2. Đokiću nastavi da radiš na Šumama HITNO ili ih predaj i ne zamaraj se više sa tim preduzećem. Pokazali ste da se može poboljšati stanje u šumama poštenim radom, bez Crvene zemlje izmišljenih poslova,loših traktora, poslovanja sa fiktivnim preduzećima, davanja robe bez pravih garancija plaćanja, a ne mjenica koje nemaju pokrića.
    Dobro je što si javno progovorio za šumsku mafiju, ali se protiv nje teško boriti. Neko će morati da otvori i ovo pitanje, kako je moguće da leti UPRAVA, a ostaju direktori gazdinstava koja su uprkos svim poslovnim logikama poslovale sa gubitkom????.

  3. Ovdje još uvijek jedni idu šumom, a drugi drumom. SNSD i SP moraju da se dogovore ko upravlja, a ko gazduje Šumama. Ako su socijalisti dobili ovo preduzeće treba im dati da rade, ali tražiti potpunu odgovornost za učinjeno ili neučinjeno i javno ih prozvati ukoliko ne bude rezultat. Najgora varijanta po onoj staroj gdje je puno tata kilava djeca, pa svi mogu da prebace odgovornost na druge.

Оставите одговор