Црна Гора: Сраман ти рођендан, НАТО

Манифестацију Атлантског савеза Црне Горе и Министарства одбране организовану поводом обиљежавања 64 године од оснивања НАТО савезајуче ту у Делта ситију у Подгорици прекинули активисти мировног покрета мреже НВО "Не у рат, не у НАТО" и група грађана. Активисти овог покрета су током прославе на огради првог спрата Делта ситија раширили транспаренте са натписима „Крваве […]

петак, април 5, 2013 / 20:28

Манифестацију Атлантског савеза Црне Горе и Министарства одбране организовану поводом обиљежавања 64 године од оснивања НАТО савезајуче ту у Делта ситију у Подгорици прекинули активисти мировног покрета мреже НВО "Не у рат, не у НАТО" и група грађана.

Активисти овог покрета су током прославе на огради првог спрата Делта ситија раширили транспаренте са натписима „Крваве су вам руке!", „Наша дјеца убице друге дјеце!?" бацајући летке којима је промовисана војна неутралност Црне Горе.

Полицајци у цивилу и обезбјеђење у Делти су реаговали и уклонили транспаренте и летке, након чега је пет припадника полиције у цивилу покушало да одузме транспарент Гојку Раичевићу, предсједнику мреже „Не у рат, не у НАТО" .

– Најблаже речено, застрашујућа је била слика коју смо затекли доласком у Делта сити: мноштво раздрагане дјеце, припадници Војске Црне Горе, опрема и наоружање. Због свега тога немогуће је не поставити питање организаторима какви сте ви то људи? Какви су то родитељи који су дозволили да се њихова дјеца користе за једно од најсрамнијих славља које је Црна Гора икада прославила. Славља у част убица муринске дјеце? Славље у мјесецу када обиљежавамо најтужније дане у новијој историји ових простора", рекао је Раичевић.

Раичевић је нагласио да је транспарент „Шта славите несоји!?" уједно и питање и одшвор НАТО-у и домаћим плаћеницима. Како је казао, порука је посвећена не само злочиначком НАТО савезу, већ прије свега организаторима рођенданске забаве, као и држави у којој се то дешава.

– Друга ружна слика која је обиљежила мирни протест у Делта центру је насилнички однос групе полицајаца у цивилу који су демонстрирали силу. Отимање камере, насртаји на новинаре и уредника ИН4С-а су уредно забиљежиле камере наших колега из других медија – истакао је Раичевић.

Он је нагласио да непријатност са припадницима полиције не може бацити сјенку на дешавање које ће бити запамћено као, како је казао, најсрамније рођенданско славље у Црној Гори.

У склопу обиљежавања дана оснивања НАТО алијанее прво је организована вјежба млађих чланова Атлантског савеза у касарни у Даниловграду. Они су са припадницима Војске ЦГ извели тренинг, вјежбе и пуцање из пушака. Потом је у молу организован програм за најмлађе. Дјеци су дијељени сокови и слаткиши, а поред игре и забаве, уз навођење аниматора, малишани су грлили и љубили припаднике Војске ЦГ након приказаних вјежби. Организовано је и добровољно давање крви, презентација опреме и вјештина Војске ЦГ, изложба фотографија.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор