Црна Гора: И Бошњачка странка језик за утрку има!

Бошњачка странка (БС) тражи да се свим националним заједницама омогући да, у срединама у којима живе, осим службеног црногорског језика, у наставном процесу изучавају и свој матерњи. Из ове странке је саопштено да подржавају напоре Владе да се измјеном општег Закона о образовању дође до одговарајућих и за све националне заједнице прихватљивих рјешења. "Будући да […]

понедељак, 29 августа, 2011 / 16:51

Бошњачка странка (БС) тражи да се свим националним заједницама омогући да, у срединама у којима живе, осим службеног црногорског језика, у наставном процесу изучавају и свој матерњи.

Из ове странке је саопштено да подржавају напоре Владе да се измјеном општег Закона о образовању дође до одговарајућих и за све националне заједнице прихватљивих рјешења.

"Будући да је Уставом Црне Горе дефинисано да је службени језик црногорски, а да су језици у службеној употреби: српски, босански, хрватски и албански, тражимо да сви они који говоре језике у службеној употреби буду третирани на исти начин у васпитно-образовном процесу“, наводи се у саопштењу.