Тајфун погодио југ Тајвана

Тајфун "Нанмадол" креће се ка југоистоку Кине након што је на југу Тајвана пало скоро пола метра кише по метру квадратном, уништавајући обрадиво земљиште и због чега је евакуисано око 8 000 људи. Олуја се само неколико часова задржала на сјеверозападном дијелу Тајвана. Интензитет олујног невремена знатно је опао након што је стигла са Филипина, […]

понедељак, август 29, 2011 / 16:16

Тајфун "Нанмадол" креће се ка југоистоку Кине након што је на југу Тајвана пало скоро пола метра кише по метру квадратном, уништавајући обрадиво земљиште и због чега је евакуисано око 8 000 људи.

Олуја се само неколико часова задржала на сјеверозападном дијелу Тајвана. Интензитет олујног невремена знатно је опао након што је стигла са Филипина, гдје је погинуло најмање 16, а као нестало се води осам особа.

На Тајвану нема извјештаја о евентуалним жртвама, али је невријеме битно утицало на свакодневни живот на острву.

Око 30 000 домаћинстава на југу и истоку Тајвана остало је без струје, док је због јаке кише затворен велики број путева и мостова.

На југу и истоку земље затворен је и велики број школа, док су бројне канцеларије и установе затворене и у пријестоници Тајпеју.

Отказан је и велики број летова, мада су на међународним линијама скоро сви авиони кретали и слијетали по уобичајеном распореду.

Најтеже погођена област на Тајвану је Пингтунг на југозападу, гдје су припадници цивилне заштите уз помоћ мањих чамаца спасавали људе из руралних заједница захваћених поплавама.Оставите одговор