Брчко – Муслимани блокирају и пољопривреду!

Уколико Влада Брчко дистрикта на некој од наредних сједница не усвоји правилник о начину и условима коришћења подстицаја у пољопривреди за 2011. годину, пољопривредни произвођачи ће ове године остати без седам милиона КМ обезбијеђених у буџету за ове намјене, изјавио је данас шеф Одјељења за пољопривреду Пејо Мендеш. Он је објаснио да је цијели поступак […]

петак, 15 јула, 2011 / 16:06

Уколико Влада Брчко дистрикта на некој од наредних сједница не усвоји правилник о начину и условима коришћења подстицаја у пољопривреди за 2011. годину, пољопривредни произвођачи ће ове године остати без седам милиона КМ обезбијеђених у буџету за ове намјене, изјавио је данас шеф Одјељења за пољопривреду Пејо Мендеш.

Он је објаснио да је цијели поступак блокирало седам чланова Владе из СДП-а, СДА и С БиХ, који су јуче на ванредној сједници Владе одбили да разматрају ово питање као једину тачку дневног реда.

"Упркос прикупљеним и великим дијелом обрађеним захтјевима те обезбијеђеним средствима за ове намјене, пољопривредни произвођачи не могу добити ниједну конвертибилну марку без правилника који је био једина тачка дневног реда ванредне сједнице Владе дистрикта који није добио подршку седам чланова Владе", рекао је Мендеш новинарима.

Шеф Одјељења за пољопривреду на данашњој конференцији за новинаре апеловао је да чланови Владе, у интересу више од хиљаду пољопривредних произвођача и њихових породица, политику оставе по страни и на наредној сједници усвоје дневни ред, те дају подршку правилнику.

Према његовим ријечима, то је једини начин да Одјељење за пољопривреду приступи реализацији овогодишњих пољопривредних подстицаја, за које је осим пет милиона предвиђених основним буџетом, прије двије седмице ребалансом одобрено додатних два милиона марака.0 КОМЕНТАРА