Благојевић виче нелегално, Ђурђевић о новим импулсима

Предсједник Српске радикалне странке /СРС/ "Др Војислав Шешељ" Мирко Благојевић изјавио је вечерас да се странка подијелила, да њени смијењени или избачени чланови одржавају нелегална засједања и да су све њихове одлуке нелегалне, укључујући и данашњу одлуку о његовој смјени. Он је најавио да ће Скупштина странке бити одржана почетком јесени, као дио припрема за […]

понедељак, април 1, 2013 / 08:18

Предсједник Српске радикалне странке /СРС/ "Др Војислав Шешељ" Мирко Благојевић изјавио је вечерас да се странка подијелила, да њени смијењени или избачени чланови одржавају нелегална засједања и да су све њихове одлуке нелегалне, укључујући и данашњу одлуку о његовој смјени.

Он је најавио да ће Скупштина странке бити одржана почетком јесени, као дио припрема за опште изборе наредне године и да је до тада он на њеном челу.

Благојевић је за Срну изјавио да се фракција те странке "прикључила странцима који раде против предсједника Републике Српске Милорада Додика".

"Многима смета мој став да је Додик патриота и да на челу Српске на најбољи начин штити интересе српског народа. Вјероватно је ово почетак припрема за његово рушење, али ја лично и моја политичка партија бићемо уз Додика, јер желимо добро Републици Српској", рекао је Благојевић.

Он сматра да је највећи проблем Додика то што није признао Косово и што је спријечио да БиХ призна нелегално отцијепљену српску покрајину, што је став који подржавају и српски радикали.

Са друге стране

Ђурђевић је истакао да ће му приоритет бити очување институција и свих вриједности које српски народ има у Републици Српској, те да ће прве активности бити усмјерене на консолидовање стања у странци.

"Прво ћемо извршити консолидацију општинских и окружних одбора и почети са припремама за парламентарне изборе, јер циљ нам је да постанемо парламентарна странка како на нивоу Српске тако и БиХ", поручио је он.

Ђурђевић је рекао да странка неће скретати са раније постављеног политичког курса.

Замјеник предсједника Српске радикалне странке у Србији Немања Шаровић оцијенио је да ће кадровска смјена у Српској бити позитиван импулс за странку, те изразио увјерење да ће странка за кратко вријеме поправити свој рејтинг.

Шаровић очекује да ће промјене бити настављене и у Извршном одбору странке, прије свега, у погледу односа према обавезама и начину функционисања овог тијела.Оставите одговор