БиХ на економском форуму у Будимпешти

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић учествоваће на Економском и трговинском форуму "Кина и земље централне и источне Европе" који ће данас бити одржан у Будимпешти. Циљ Форума је промовисање економских веза и трговинских односа, подстицање инвестиција између Кине и земаља централне и источне Европе, као и пружање информација о могућим иновацијама […]

субота, 25 јуна, 2011 / 12:20

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић учествоваће на Економском и трговинском форуму "Кина и земље централне и источне Европе" који ће данас бити одржан у Будимпешти.

Циљ Форума је промовисање економских веза и трговинских односа, подстицање инвестиција између Кине и земаља централне и источне Европе, као и пружање информација о могућим иновацијама у региону.

Осим откривања пословних могућности, Форум ће послужити и као прилика за подстицање стварања нових економских веза, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

Осим високе делегације Кине, коју предводи премијер Вен Ђиабао, очекује се учешће министара надлежних за привреду и развој, те амбасадора и представника пословног сектора 17 европских земаља – Албаније, Аустрије, БиХ, Бугарске, Хрватске, Чешке, Естоније, Пољске, Латвије, Литваније, Македоније, Мађарске, Црне Горе, Румуније, Словачке, Словеније и Србије.