Аматери фестивалисали и јуче, а настављају данас

Други дан 6. Интерационалног фестивала аматерског театра у Лакташима донио је двије занимљиве и различите представе. У 18.00 часова у сали ЈУ "Центра за културу и образовање" са представом "Дон Кихот" представило се Градско казалиште младих из Витеза. Класик Мигела де Сервантеса је драматизовала Сања Бабић Ђулват, а режију потписује млада Мирна Мишковић која у […]

субота, 25 јуна, 2011 / 12:30

Други дан 6. Интерационалног фестивала аматерског театра у Лакташима донио је двије занимљиве и различите представе.

У 18.00 часова у сали ЈУ "Центра за културу и образовање" са представом "Дон Кихот" представило се Градско казалиште младих из Витеза. Класик Мигела де Сервантеса је драматизовала Сања Бабић Ђулват, а режију потписује млада Мирна Мишковић која у представи глуми Санча Пансу. Захваљујући Витежанима могли смо видјети Дон Кихота како рецитује Тина Ујевића и дружи се са Крлежом.

Културна сцена "Мале ствари" из Требиња наступила је у 21.00 сат , представом "Породичне приче", чији текст је написала Биљана Србљановић. Требињци су играли верзију текста који је прилагодио позоришни редитељ Александар Пејаковић, а за режију представе је одговоран Жељко Милошевић.

И друго вече фестивала за округлим столом који води студент драматургије на Академији умјетности у Бањој Луци, Павле Јозић, причало се о представама, текстовима и њоховој улози и прилагођавању, стању у медијима и друштву, те одразу свега тога на позориште.

Фестивал се наставља данас, када ће се представити Драмски студио "Живко Десница" Приједор, представом "Општа болница" те Зворнички театар "Капиталина Ерић", представом "Херој нације".