Берлускони на суду и због утаје пореза

МИЛАНО – Суд у Милану требало би данас да настави суђење италијанском премијеру Силвију Берлусконију због утаје пореза и књиговодствене преваре, пошто је врховни суд Италије почетком мјесеца одлучио да предсједник владе не може аутоматски да се позове на имунитет. Тужиоци тврде да је Берлусконијева приватна телевизијска компанија „Медијасет” куповала телевизијска права по прекомјерним цијенама […]

понедељак, 28 фебруара, 2011 / 11:24

МИЛАНО – Суд у Милану требало би данас да настави суђење италијанском премијеру Силвију Берлусконију због утаје пореза и књиговодствене преваре, пошто је врховни суд Италије почетком мјесеца одлучио да предсједник владе не може аутоматски да се позове на имунитет.

Тужиоци тврде да је Берлусконијева приватна телевизијска компанија „Медијасет” куповала телевизијска права по прекомјерним цијенама од двије оф-шор компаније које контролише сам премијер, што је довело до вишемилионске проневјере и утаје пореза.

Поред ових оптужби, Берлускони се налази у средишту истраге која се тиче оптужби да је користио услуге маљолетне проститутке и злоупотријебио службени положај, а суђење у овом случају заказано је за 6. април.

Тужилаштво је захтијевало да Берлускони хитно буде изведен на оптуженичку клупу због навода да је имао сексуалне односе с неколико проститутки, укључујући 17-годишњу Мароканку под надимком Руби, која је прошле године присуствовала забавама у његовој вили.

Берлускони је одбацио те оптужбе као „апсурдне”, а и Руби је демантовала да је имала сексуалне односе с италијанским премијером.Оставите одговор