Ердоган упозорио на опасност од растуће исламофобије

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган је у Диселдорфу, пред око 10.000 својих сународника, упозорио на пораст непријатељства према странцима у Њемачкој и опасност растуће исламофобије и рекао да се у Турској те појаве прате с великом узмениреношћу. „Исламофобија је злочин против човјечности, исто тако као и расизам”, нагласио је турски пермијер и додао да се […]

понедељак, 28 фебруара, 2011 / 11:47

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган је у Диселдорфу, пред око 10.000 својих сународника, упозорио на пораст непријатељства према странцима у Њемачкој и опасност растуће исламофобије и рекао да се у Турској те појаве прате с великом узмениреношћу.

„Исламофобија је злочин против човјечности, исто тако као и расизам”, нагласио је турски пермијер и додао да се њемачка већина као и турска мањина међусобно морају поштовати.

Ердоган, који је у главном граду Сјеверне Рајне Вестфалије, како наводе њемачки медији, френетично поздрављен, критиковао је растуће негативно расположење против ислама и поновио своје упозорење из Келна од прије три године да је асимилација злочин против човјечности.

„Ви треба, наравно, да се интегришете у њемачко друштво, али ја кажем не асимилацији”, рекао је Ердоган.

Турски премијер би, према најавама, требало сутра да се састане са канцеларом Ангелом Меркел, коју је већ критиковао због њеног става о приступу Турске Европској унији, односно, залагању за такозвано привилеговано партнерство, умјесто пуноправног чланства у ЕУ.Оставите одговор