Бењамина, добро дошла у Бању Луку

Све вас воле ваши геноцидаши! Тако би требало да гласи уводна реченица одбора за дочек. Бања Лука је у Дејтонској Долини Плача, оно што би требало бити Јајце. Главни град СФРЈ.

уторак, јун 22, 2021 / 12:39

За ове што је се не сјећају, као градоначелник Бање Луке, то је скраћеница од: Социјалистичка Федеративна Република Југославија.

У њој су Срби давали све, а нису добијали ништа.

Тако и данас. Сарајево је главни град Муслимана (тако се звала нација коју је регистровао Јосип Броз Тито), а његова мултикултурална прича је само празна слама. Добрано умлаћена.

Бењамина Карић долази у Бању Луку, без да је учинила ишта да "српски злочинци" престану да буду колективно жигосани у њеном граду. Она се на захтјев колеге из Источног Сарајева, у Блискоисточном Сарајеву јавно очитовала да су то "историјске чињенице", те да нема намјеру да их мијења.

Драшко Станивуковић је наставио своју Ђорђе Балашевић политику, која почиње да даје ограничене резултате, након танких и некада чак лоших козметичких учинака на мјесту градоначелника. И то баш тамо гдје је неопходно више козметике.

У извршној власти се и даље бави кампањом као да је још опозиција која обећава, а не власт која испуњава обећано. Проводи више времена ван Бање Луке, него у њој. Један добар фитнес и крос на Тари, Златибору, Малдивима; није нешто што ће обезбиједити гласове код популације која памти СФРЈ. И социјалну једнакост.

СФРЈ-југопатолошка политика извире из сваке сфере српске културолошке парадигме, а она се састоји у томе да представници српског народа, у име побољшања свог "имиџа" код окупатора из ЕУ и САД, непрестано пружају "руку помирења" као да су у току рата Бањолучани искључили струју Тузлацима и Сарајлијама, а не обратно.

Као да је 12 беба у Бањој Луци убијено од стране љекара УКЦ БЛ, а не хрватско-муслиманском опсадом и држањем у окружењу двије Крајине, потпомогнуто санкцијама и блокадом Запада. Бењамина, након што би скинула или модификовала плоче у којем је један читав народ злочиначки, треба да пружи руку помирења Бањој Луци.

Овако је само пружила историјски необразованом и представљању свих грађана недораслом градоначелнику. И никоме више. Петокрака је и даље на штиту скулптуре која краси балкон изнад улаза у Културни центар Бански Двор. У Сарајеву су табле са именима улица само на латиници и зеленим таблама, враћених имена чак из турског вакта. У Бањој Луци су предратно плаве и на два писма.

Зато ће Бењамина данас да ужива у понижењу Срба као колектива, а да ништа није ни понудила, а камо ли дала.

Не заборавите, памтите и опомињите!Оставите одговор