На сајту ЈП Аквана има транспарентности, латиничења, само не радног времена и цијена

Неки прекобројни административац који је усвојио политику да се користи српско писмо у администрацији Града Бања Лука, има времена и воље да у рубрици "са блога" мијења Аквана у Aquana (одавно кичерастије и примитивније кованице није било), али нипошто да се дају основне сервисне информације.

понедељак, јун 21, 2021 / 12:50

Још мање је неком другом прекобројном административцу у склопу предизборно-обећавајуће литијске политике Драшка Станивуковића, пало на памет да се читава мрежна страница јавног предузећа преведе на азбуку или направи барем азбучну варијанту.

Но, оно што је НАЈБИТНИЈЕ – нигдје нећете прочитати:

1. Да ли комплекс отворених базена ради?

2. Које је радно вријеме?

3. Цијене улазница по терминима и категоријама корисника?

За Градски олимпијски базен ту је списак услуга и цјеновник за 2020. годину, па ћете се сложити да информација: Sezona akvaparka počinje krajem maja i traje do septembra, a radno vrijeme je svakim radnim danom od 10 do 19 časova a vikendom od 9 do 19 časova, звучи сасвим непоуздано? Написана вјероватно прије десет година.

Питање да ли има неких додатних ограничења везано за данас више провизорну, реда ради здравствену кампању корона-хистерије: капацитет, ношење маске и растојање, у базену и на отвореном, а посебно између пешкира на којима се лежи… било би већ тражење хљеба преко погаче.

Зато смо послали ова три питања градском јавном предузећу које је правило буџетску рупу од 700.000 КМ годишње, а можда је прави и даље, на [email protected]. Пошто су то изгледа пословне тајне, позвали смо се на Закон о доступности информација, јер на http://aquana.ba/ заиста нисмо могли наћи ништа. Чак ни у секцији Transparentna "Aquana", која се бави јавним набавкама у овом предузећу.

Уз естрадисање транспарентношћу по којим се врши јавна набавка адвокатских услуга као посљедња ставка, могао се барем неко досјетити да стави цјеновник уколико се неком деси па пожели ипак отићи на базен.

Стварно се бар толико очекивало од изборне промјене соцреалистичко-манекенског у ријалити-селфи градоначелника. Но, изгледа да је ово сувише озбиљно и тиче се свакодневног живота, а не промоције за кликове, па та велика системска промјена у смислу истицања цјеновника није била могућа без јавног конкурса?

Најбоље да понесете вишак пара и одете лично, јер до закључења овог чланка нико од јавних службеника, буџетских корисника, није се удостојио да нам одговори на упит.

Да би нешто сазнали, као у 20. вијеку – телефон и зови. Најбоље са фиксног.Оставите одговор