Б. Тадић: Миле, честитам

Предсједник Србије Борис Тадић честитао је данас предсједнику Републике Српске Милорад Додику на постигнутом договору са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон о учешћу Уније у реструктурисању правосудних институција у БиХ, јер је тиме, одбранио легимитет РС и допринио укупној стабилности БиХ. "Честитам Додику на мудром политичком потезу, јер договор са […]

субота, мај 14, 2011 / 13:46

Предсједник Србије Борис Тадић честитао је данас предсједнику Републике Српске Милорад Додику на постигнутом договору са високом представницом ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон о учешћу Уније у реструктурисању правосудних институција у БиХ, јер је тиме, одбранио легимитет РС и допринио укупној стабилности БиХ.

"Честитам Додику на мудром политичком потезу, јер договор са Ештон значи одбрану легитимних интереса РС, али је уједно и велики допринос стабилности БиХ, веома битне за нове европске перспективе те земље", рекао је Тадић новинарима у Новом Саду.

Према његовом мишљењу, не може се у "орвеловском смислу" десити да у једној земљи неко пред правосудним органима има "једнакије" право од оног другог.

"Зато треба проналазити решење за функционисање правосудних институција БиХ. Непоходно је стално усавршавати правосудни систем не само у БиХ, него и у Србији, што је од посебног значаја за време које је пред нама", навео је Тадић.

Он је изразио увјерење да ће договор Додика и Ештонове потврдити Влада и Народна скупштина РС.

"Додик је учинио веома добру ствар и уверен сам да ће влада и парламент Српске потврдити тај договор. Треба спуштати тензије, пажљиво анализирати шта је проблем у БиХ и њеном функционисању", сматра предсједник Србије.

Након јучерашњег састанака са Ештоновом у Бањој Луци, Додик је рекао да референдум за сада није неопходан и да Српска и њене институције могу бити сигурне да је ЕУ на највишем нивоу спремна да се ангажује и да отвори структурални дијалог о питањима рада и функционисања правосуђа у БиХ.

Ештонова је рекла да ће ЕУ формирати комисију која ће анализирати ра­д правосудних институција БиХ на чијем челу ће бити Штефан Филе и додала да је Унија спремна да помогне БиХ да отвори дијалог о раду правосуђа и активира механизме као одговор на све дилеме.0 КОМЕНТАРА

 1. Ово је врх лицемјерја. Борис Тадић честита Додику 😀 На чему? Што је изневјерио све оне који су повјеровали у референдум? Што је искористио и слагао патријарха? Шта ће сада рећи Руси који су нас подржали у Савјету безбједности? Па нико више никада неће подржати никакав референдум! Додик нас је сахранио овим зајебавањем. Какви су ови ликови кукала нам мајка!

 2. patrijarh pod hitno treba da preispita „rad“ grigorija , naročito vasilija.Zašto se miješaju u politiku, sport, kulturu, novinarstvo…. i to navijačko, bezčasno.Nema vasilijinog obraćanja da ne pomene dodika. Da li su srbi i pravoslavci i oni koji su druge političke orijentacije?
  Po njima nisu .
  Jesu li oni episkopi samo članovima vladajuće sekte?A, jesu.
  Otkuda im, i što će im, kada imaju u vladičanskom dvoru kraljevski život?
  Zašto ne žive i ne dijele život vjerujućeg naroda, ne dijele njegovu sudbinu u ovim teškim danima, kada im narod bukvalno gladuje?
  A, tadić je neprijatelj prve kategorije srpskog naroda:Izvinjavan se , mnogo se izvinjavam, i turcima, i ustašama, i šiptarima, i nato-u, i … i svima onima koji su ubijali srbe.Oni su krivi što su postojali.

Оставите одговор