Љепше је у троје: Социјалдемократе предлажу Тачић-Ештон тројку за Нобела

Социјалдемократе у Европском парламенту предложиле су високог представника за спољну политику и безбједност ЕУ Кетрин Ештон, предсједника Владе Србије Ивицу Дачића и премијера самопроглашеног Косова Хашима Тачија за Нобелову награду за мир, пренио је данас њемачки "Еуроактив".


Срећа, срећа, радост: Ештонова ће похвалити Србију

Високи представник ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон извијестиће данас шефове дипломатија ЕУ да је Србија испунила све услове да отвори преговоре о придруживању и позвати их да почну преговоре са Београдом.

Ештон: Учињен крупан корак Србије на путу ка ЕУ

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон изразила је јутрос задовољство због успјешно одржаних поновљених избора у сјеверној Косовској Митровици и изјавила да је учињен крупан корак на путу Србије ка ЕУ.


Ештон и Филе заједно: Руководство БиХ мора слушати интерес својих грађана

Специјални представник ЕУ за спољне послове Кетрин Ештон и комесар ЕУ за проширење Штефан Филе поручили су да је за будућност БиХ кључно одговорно руководство, које мора слушати и заступати интересе својих грађана.Ештон: План примјене споразума не прејудицира статус Косова

Висока представница Европске уније за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон поздравља одлуку Београда и Приштине да усвоје план за примјену споразума о нормализацији односа и наглашава да се тиме не прејудицира статус Косова.


Ештон: Нисмо тражили признање Косова

Премијери Дачић и Тачи су се, прије шест мјесеци, први пут састали у Бриселу како бисмо видјели да ли можемо да започнемо разговор који би водио ка договору какав сада имамо, рекла је висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон у интервјуу за Би-Би-Си.Ештон разочарана у БиХ

Висока представница Европске уније за спољну политику и безбједност Кетрин Ештон рекла је да је дубоко разочарана што од њене последње посјете БиХ прије шест мјесеци, када је била са тадашњом америчком државном секретарком Хилари Клинтон, није остварен никакав напредак.


Приједлог Кетрин Ештон: Заједница је само ријеч

Висока представница ЕУ за безбЈедност и спољну политику Кетрин Ештон понудила је Београду документ у осам тачака, којима се дефинишу надлежности заједнице српских општина на Косову, oбјавили су данас медији у Србији.


Ештон предлаже Ахтисаријев план за сјевер Косова

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон ће на следећем састанку премијера Косова и Србије предложити рјешење за сјевер Косова које не излази из оквира који је предложио бивши изасланик УН за статус Косова Марти Ахтисари, пише данас приштински Експрес.