Аустријски конкурс за новинаре који пишу о централној и новој Европи

Аустријска новинска агенција, у сарадњи са "Банком Аустрије" и ове године додјељује новинарску награду "Пишући за централну и источну Европу", чији је новчани износ 5.000 евра, а намијењена је промоцији новинарског дијалога о питањима о Европи и европској интеграцији. Новинари из цијеле Европе могу конкурисати за овогодишњу, осму по реду, награду тако што ће најдаље […]

четвртак, 28 априла, 2011 / 15:09

Аустријска новинска агенција, у сарадњи са "Банком Аустрије" и ове године додјељује новинарску награду "Пишући за централну и источну Европу", чији је новчани износ 5.000 евра, а намијењена је промоцији новинарског дијалога о питањима о Европи и европској интеграцији.

Новинари из цијеле Европе могу конкурисати за овогодишњу, осму по реду, награду тако што ће најдаље до 31. јула слати чланке, који су објављени у периоду од 1. августа прошле до 31. јула ове године.

Право учешћа имају писани, радијски, телевизијски и интернет чланци, а име добитника награде биће објављено крајем ове године на свечаности у Бечу.

Награда се додјељује за доприносе у области живота у европским земљама, европској умјетности, култури и начину живота, превазилажењу граница и предрасуда.

Организатори истичу да ово није награда ЕУ, већ "европска награда с посебним освртом на централну и источну Европу".