Амриканци купују Нордеус, српску фирму за прављење игрица, цијена

Српски Нордеус продат је америчкој компанији Тејк-Ту Интерактив Софтвер (Take-Two Interactive Software), а коначна цијена би могла да достигне 378 милиона долара.

четвртак, 3 јуна, 2021 / 13:55

Како је објавила компанија Тејк-Ту, та компанија ће платити 225 милиона долара унапријед у кешу и дионицама у вриједности од 90 милиона долара, али коначна цијена би могла да достигне 378 милиона долара, преноси портал Бизнисвајер.

Оснивачки тим Нордеуса примиће накнаду за акције и наставиће да води компанију.

Дио у новцу ће бити финансиран из Тејк-Ту готовине.

Нордеус, који је основан 2010. године, компанија је која се бави развојем игара за друштвене мреже и мобилне телефоне, са сједиштем у Београду и канцеларијама у Лондону, Даблину, Сан Франциску и Скопљу.

Воде га његови кооснивачи Бранко Милутиновић, Милан Јововић, Иван Стојисављевић и Томислав Михајловић.

"Одушевљени смо што смо се придружили породици Тејк-Ту. Од почетка разговора… открили смо да дијелимо заједничке вриједности, културу и визију. Од самог почетка 2010, до онога што смо данас, Нордеус је грађен да свијету пружи више шампиона кроз сјајно гејмерско искуство као што је Топ Елевен… Узбуђени смо да и наше производе и наш рад на локалном нивоу подигнемо на следећи ниво са њима, док настављамо свој циљ да упишемо Србију на глобалну гејмерску мапу", казао је извршни директор Бранко Милутиновић, поводом продаје компаније, јавља Н1.

"Послије десет година, заузели смо водећу позицију у фудбалским игрицама на телефону и осјетили смо да смо спремни за следећи корак. Изгледа да ће следећи корак бити, на сваки могући начин, бољи уколико га будемо предузели са партнером као што је Тејк-Ту", казао је Милутиновић.