Ако је Меркелова конзервативац, онда је Орбан тегла…

Њемачки канцелар Ангела Меркел изјавила је данас да конзервативци морају да окончају интерне спорове како би спријечили даљи пад популарности прије одржавања регионалних избора у двије покрајине.

субота, октобар 6, 2018 / 17:53

„Знам да кроз наше спорове губимо подршку. Гласачима се не свиђа када се свађамо и није им јасно зашто то уопште чинимо“, рекла је Меркелова.

Хришћанско демократска унија /ЦДУ/, на чијем је челу Меркелова, и сестринска партија из Баварске – Хришћанско социјалистичка унија /ЦСУ/ покушавају да ускладе ставове по питању имиграције и судбине домаће обавјештајне агенције након смјене шефа те службе Ханса Георга Масена, који се суочио са оптужбама да је наклоњен десничарима.

Резултати анкета указују да ће ЦСУ на изборима 14. априла изгубити апсолутну већину у парламенту Баварске и да подршку добијају партија Зелених и странка крајње деснице Алтернатива за Њемачку.

Према предвиђањима, ЦДУ ће освојити само 29 одсто гласова у покрајини Хесе, гдје се избори одржавају двије седмице касније. На претходним изборима у Хесеу ЦДУ је добила 39 одсто гласова и формирала је власт са Зеленима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *