Хардвер нестаје у облаку: ИБМ отпушта више од 100 хиљада људи?

ИТ гигант ИБМ према непотврђеним информацијама припрема најобимније корпоративно отпуштање у историји – наводно је спремно 111.800 отказа. Како преноси "Скај" писање магазина "Форбс", то значи да ће више од четвртине, чак 26 одсто запослених добити отказе у склопу велике реорганизације компаније. ИБМ-у ово не би био први пут да се одлучи на масовна отпуштања, […]

уторак, јануар 27, 2015 / 11:11

ИТ гигант ИБМ према непотврђеним информацијама припрема најобимније корпоративно отпуштање у историји – наводно је спремно 111.800 отказа.

Како преноси "Скај" писање магазина "Форбс", то значи да ће више од четвртине, чак 26 одсто запослених добити отказе у склопу велике реорганизације компаније.

ИБМ-у ово не би био први пут да се одлучи на масовна отпуштања, јер је још 1993. године 60.000 људи из "великог плавог" остало без посла.

Како наводе медији, пројекат реорганизације има кодно име "Пројекат хром" и углавном се односи на запослене у САД, а требало би да додатно утре пут новом пословном усмјерењу компаније ка технологијама пословања у "облаку", што ће уједно представљати додатни отклон од производње хардвера.

"Како би се средили пословни проблеми и убрзала ‘трансформација’ компаније, сљедеће недјеље ће скоро четвртини радника ИБМ-а звонити телефон, зваће их менаџери. Неколико сати касније, на њихове адресе ће стићи пакети са свим папирима", навео је извјештач из Силицијумске долине Роберт Кринџли.

У његове наводе нису повјеровали сви, па их свјетски медији обазриво преносе, а како наводи "Скај", није било могуће добити коментар од ИБМ-а.

ИБМ је иначе једна од најпрофитабилнијих компанија у САД са годишњим приходом од 90 милијарди долара.



0 КОМЕНТАРА

  1. Korporatokratija je najveća pretnja za čovečanstvo! Njih narod i radnici ne interesuju.
    Naša prevreda se prepušta u ruke korporatokratije, naša zemlja se prepušta u njihove ruke. Globalna korporatokrtija čovečanstvu sprema budućnost u kome će samo 20% radno sposobnog stanovništva imati radno mesto.
    Gde su sada oni koji su slavili strane investicije u energetiku RS? Ko je zaposlen na izgradnji u Stanarima, a ko će raditi kad izgradnja u okupiranoj zoni bude završena?

Оставите одговор