Злочинац се враћа на мјесто злочина (1995-2023)

Војска Ефбиха, позната под лажним именом ОС БиХ, вјежбала је навођење америчких бомби као што је 1995. године чинила на позиције Војске Републике Српске, када су Сједињени Амерички Ентитети учествовали у рату на муслиманско-хрватској страни.

среда, мај 31, 2023 / 11:45

Ми смо ту битку добили, самом чињеницом да постоји Република Српска, али Срба још увијек нема у БиХ, нити их у "заједничким установама" мисле уважити као људску расу. Цјелокупан ангажман са НАТО је против већинске воље становништва Српске. То је, уједно, осим ратнохушкачких акција у току специјалне војне операције Русије у Украјини, те застрашивања Срба истим оним авионима који су их убијали 1995. године, јасан примјер деструкције демократског друштва. Муслиманска војска је јуче радила исто оно што је радила у току цијелог рата. Наводила агресорске авионе на положаје српских бранилаца.

Како од Зукана Хелеза и ефбиховске екипе Башчаршилука уз агресоре НАТО, тако и на демократским изборима изабраних српских представника, који су имали више него једну могућност да ово зауставе или узврате контравјежбом са Руском Федерацијом, Кином, Србијом…

Али Срби немају основна људска права гарантована тзв. "Уставом БиХ". У сврху тога дајемо и још један доказ да Министарство одбране БиХ, које финансирају и грађани Српске, никада, али никада не пише српским писмом, већ користи и правопис англосаксонских агресора и окупатора, што је најбољи и непосредни доказ о томе шта о нама мисле и какву нам будућност желе из ове установе коју плаћате и ви:

"Сједињени Амерички Ентитети "чврсто стоје" у БиХ"

Високо изасланство Министарства обране и Оружаних снага Босне и Херцеговине, на челу с министром обране Зуканом Хелезом те начелником Заједничког стожера ОС БиХ генерал-пуковником Сенадом Машовићем и његовим замјеником генерал-бојником Ивицом Јеркићем, 30. свибња 2023. године, у сарајевском насељу Грдоњ, назочило је прелету два америчка стратешка бомбардера Б-1Б, који су у подручју Тузле обављали активности с припадницима ОС БиХ.

Међу високим узваницима били су и члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић те велепосланици САД-а и Норвешке у БиХ, Њ.Е. Мицхаел Мурпхy и Њ.Е. Олав Реинертсен, те генерални инспектор МО БиХ бригадни генерал Мирсад Ахмић.

Амерички бомбардери Б-1Б Ланцер над Сарајевом су долетјели из подручја Требиња те након прелета главног града БиХ продужила до Тузле, гдје су успоставили контакт са специјалистима за навођење и контролу блиске зрачне подршке Оружаних снага БиХ.

У пригодном обраћању медијима, министар Хелез је рекао: "Данашњи догађај је плод двадесетогодишње сарадње Оружаних снага БиХ са Војском САД-а. Оружане снаге БиХ су кроз овај вид обуке, односно навођење ових борбених авиона, оспособљене за извршавање најсложенијих задатака. САД су наш кључни партнер и гарант територијалног интегритета и суверенитета БиХ," рекао је Хелез.

"Наше оружане снаге су доказале способност рада са развијенијим војскама више пута. Ова данашња заједничка активност је потврда да Сједињене Америчке Државе чврсто стоје у Босни и Херцеговини", истакао је овом приликом члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић.

Велепосланик САД Мурпхy је казао: "Америчка подршка ОС БиХ траје 20 година и неуништива је. Она је сваким даном све јача, јер је наша земља искрени пријатељ Босни и Херцеговини."

У обраћању медијима генерал Машовић истакао је да се у процесу јачања и модернизације ОС БиХ Војска САД-а показала главним партнером. "Снага се мјери у томе кога имате за пријатеља, а САД је наш потврђен пријатељ", рекао је Машовић.

Према плану, пар америчких стратешких бомбардера Б-1Б Ленцер напушта зрачни простор БиХ у рано послијеподне истог дана у подручју Бихаћа.



Оставите одговор