Донбаски преглед: У Славјаносерпску грађани тровани новчаницама зараженим туберкулозом

Према подацима Министарства иностраних послова ДНР, јуче је само до 18 часова преко сто артиљеријских пројектила 122 милиметра, ракетног система БМ-21 Град и минобацача 120 мм испаљено на територију седам насеља ДНР.

понедељак, мај 16, 2022 / 19:12

Као резултат овог дејства два цивила су погинула а један је рањен. Уништено је 20 стамбених објеката и два објекта цивилне инфраструктуре.

Према подацима из истог извора 24 украјинска војника су убијена, уништена су четири минибацача 120 мм, те по два оклопна и теретна возила. Такође заробљено је једно борбено возило пјешадије и оклопни аутомобил.

Овај извор наводи да је 4 припадника Народне милиције ДНР погинуло, док их је 12 рањено у протеклом дану.

Ту је и опсежан списак из Министарство одбране Руске Федерације, који је исти као у протеклих мјесец дана, те говори о борбеним дејствима високопрецизних ракета, артиљеријских и ракетних јединица са земље, те авијације. Од тога бих издвојио да је средствима ПВО, према овом извору, оборено 15 беспилотних летјелица, а да је пресретнута и уништена једна ракета Точка-У, у подручју мјеста Степноје у Херсонској области. Такође да је пресретнуто и 11 пројектила ракетног система Смерч.

Ово све говори да се конфликт не ближи крају, у смислу да нема озбиљних територијалних помијерања на фронту, а без њега неће бити окончања сукоба што се тиче обе стране, оцјењује Дани(ј)ел Симић у Јутарњем програму РТРС.

Из Пољске, која је најжешћа у опозицији према Русији, стижу провокативни гласови, тако да је након поливања црвеном бојом руског амбасадора на очиглед пољске полиције, кроз медије провучена озбиљна провокација на рачун Москве.

Бивши заменик шефа пољског Министарства одбране Ромуалд Шереметјев захтијева "демилитаризацију и преименовање Калињинграда, названог по злочинцу Калињину". Пољски војни експерт саопштио је да "НАТО врши инвазију на Санкт Петербург" и да очекује да ће се "колапс Русије догодити брже него што се очекивало".

Такође, руске власти су изјавиле да је у подручју Славјаносерпског региона грађани тровани вирусом туберкулозе преко новчаница, које су дијељене дјеци и другим лаковјерним и лакомим особама.



Оставите одговор