Министарство одбране Русије

Резиме Министарства одбране Русије, за посљедњих седам дана

У периоду од 24. фебруара до 1. марта 2024. године, Оружане снаге Руске Федерације извеле су 23 групна удара високопрецизним оружјем, вишецјевним ракетним системима и беспилотним летјелицама на објекте војно-индустријског комплекса Украјине који су производили извиђачке и ударне беспилотне летјелице, арсенале и складишта горива и мазива за војну намјену.


Донбаски преглед: У Славјаносерпску грађани тровани новчаницама зараженим туберкулозом

Према подацима Министарства иностраних послова ДНР, јуче је само до 18 часова преко сто артиљеријских пројектила 122 милиметра, ракетног система БМ-21 Град и минобацача 120 мм испаљено на територију седам насеља ДНР.

Симић: МО Русије обавијестило амбасаду БиХ да 167 грађана ратују као најамници на страни Кијева

Још 16.04. ове године, МО РФ је обавијестило војног аташеа БиХ у Мокви да је 167 грађана БиХ у редовима плаћеника који се боре на страни режима у Кијеву, а да се од тог броја 17 њих вратило кући, док је 24 погинуло, те да се на најамнике не односе одредбе Женевске конвенције.


Седмица Маријупоља: Крај игре прије краја недеље

Владимир Путин предсједник Русије, наредио је министру одбране Сергеју Шојгуу у телевизијском састанку емитованом за цијелу Русију и остатак свијета, да обустви јуриш на комбинат Азовстаљ и такав сценарио назвао "бесмисленим". Што опет има смисла.


Доњецк још под гранатама, отворени коридори за евакуацију Волновахе и Маријупоља

Дани(ј)ел Симић је извјестио да су се и ноћас чуле детонације, а јутрос је је десет пројектила 122 мм погодило Доњецк. Најновији податак јесте да је од стране артиљерије Оружаних снага Украјине 923 цивилна објекта уништено од почетка операције евакуације цивилног становништва ДНР. У посљедња 24 часа од тих дејстава погинуле су четири особе у ДНР, од чега једно дијете.Оправдање непотребног латиничења: Шта значи З и В по Министарству одбране Руске Федерације

На руској војној техници, која изводи специјалну операцију заштите цивилног становништва у Донбасу, примjењени су симболи З и В (латиницом). Министарство одбране објавило је фотографије на Телеграм каналу на којима је дешифровано њихово значење.Руси лансирали сателит

Руска ракета лансирана са космодрома Плесетск у руском региону Архангелск пласирала је у орбиту руски сателит "Меридијан", саопштено је из Министарства одбране Русије.