"Maђар Телеком" подмићивао владине званичнике у Црној Гори

"Мађар Телеком", подружница компаније "Дојче Телеком", подмитила је најмање двојицу владиних званичника укључених у продају "Телекома Црне Горе", наводи се у пресуди њујоршког суда против бившег директора и чланова управе ове мађарске компаније. У пресуди се наводи да се један од седам спорних уговора односи на незакониту исплату 580.000 евра "сестри једне од највиших владиних […]

среда, јануар 4, 2012 / 10:17

"Мађар Телеком", подружница компаније "Дојче Телеком", подмитила је најмање двојицу владиних званичника укључених у продају "Телекома Црне Горе", наводи се у пресуди њујоршког суда против бившег директора и чланова управе ове мађарске компаније.

У пресуди се наводи да се један од седам спорних уговора односи на незакониту исплату 580.000 евра "сестри једне од највиших владиних званичника у Црној Гори, која се бави адвокатуром", преноси подгорички дневник "Дан".

Спорни уговори су својевремено заведени у књиге "Мађар Телекома", као и матичне фирме "Дојче Телеком", што је био окидач да америчко Министарство правде покрене истрагу 2006. године, јер се обје компаније котирају на Њујоршкој берзи.

Једини реномирани адвокат, према писању листа, коју би ангажовао страни оператер била је Ана Коларевић, сестра бившег премијера Мила Ђукановића.

Коларевићева је за "Дан" рекла да нема ништа са овим случајем и да јој никада није уплаћен новац од тих компанија.

У пресуди се наводи и да су "двојица тадашњих чланова менаџмента `Телекома Црне Горе` 20. маја 2005. године депоновали 450.000 евра и 110.000 евра на своје приватне рачуне у иностранству".

"Дојче Телеком" и његова подружница "Мађар Телеком" пристали су да плате казну од око 95 милиона долара у оквиру нагодбе у судској тужби у којој се утврдило да су бивши руководиоци те компаније поткупили државне функционере у Црној Гори и Македонији./



Оставите одговор