Револт има нови спот: Антагонист(а)

Бањолучка група Револт објавила је видео-спот за сингл "Антагонист", који је настао у сарадњи са студентима Академије умјетности у Бањој Луци (АУБЛ). Фронтал.РС наставља са подршком домаће производње, па саопштење пресловљава на српско писмо.

уторак, мај 19, 2020 / 12:27

Режију спота који је настао у просторијама ДКЦ "Инцел" потписује Тања Сеизовић, студент треће године режије на АУБЛ, док су за снимање биле задужене њене колегинице Јана Вуковић и Катарина Вуковић. Видео титлове направио је Индир Мердановић из Новог Града.

– Мој рад са Револтом био је срећа у несрећи – након што сам се пожалила познанику да ми је други бенд отказао сарадњу. Он ми је предложио да се јавим члановима Револта, што сам ја и урадила, и тако је почела наша сарадња. Нажалост, није ишло све по плану, јер смо због новонастале ситуације са вирусом урадили само један дио спота, који је сниман са члановима бенда. Били смо приморани да откажемо други, играни дио, али ипак мислим да смо упркос свему и с обзиром на ситуацију извукли максимум из снимљеног материјала – рекла је Сеизовић, које је спот направила у склопу испитне вјежбе за пети семестар.

На нумери "Антагонист" се као гост појављује и Огњен Топић, вокал групе Танкер, такође из Бањалуке. "Антагонист" ће се поред раније објављених синглова "Снови" и "Земља" наћи на надолазећем, другом албуму Револта који носи назив "Контракције" и насљедник је сада већ култног дебија "У кући бола".

За снимање и продукцију пјесме "Антагонист", као и комплетног албума "Контракције", побринуо се гитариста бенда Дејан Савић уз помоћ остатка бенда, док је за омот албума и пратеће визуале био задужен Дејан Шијук.

Револт је настао 1995. године, а поред албума "У кући бола" (2000), заступљени су на неколико компилација. Група је кроз разне фазе постојања свирала широм региона, али и у неколико земаља Европе. Револт данас чине Драшко Кременовић (вокал), Бојан Дакић (вокал), Милан Тица (гитара), Дејан Савић (гитара), Карло Томић (бас гитара) и Дамир Вукелић (бубањ).

Спот можете погледати овдје.



Оставите одговор