Има ли неко да се не слаже: Милан Петковић тражи од Вишковића и Лукача укидање полицијског часа

У своје лично име и име бројних грађана који су ми се обратили с молбом да утичем на укидање полицијског часа у Републици Српској подносим Иницијативу за укидање полицијског часа, односно за стављање ван снаге Закључка о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске и свих његових измјена и допуна.

уторак, 19 маја, 2020 / 12:36

Број: 02/1.01-619/20

Бања Лука, 18. 5. 2020. године

РЕПУБЛИЧКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Радован Вишковић, командант Штаба

МИНИСТАРСТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА РС

Драган Лукач, министар

ИНИЦИЈАТИВА

за укидање полицијског часа

Поштовани,

Образложење

Републички штаб за ванредне ситуације је Закључком о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске, број 05-1/20 од 21. марта 2020. године у тачки 1. и 2. забранио кретање лицима са навршених 65 година и више година живота и забранио свим лицима кретање на јавним површинама у времену од 20.00 до 05.00 часова. У каснијим усвојеним закључцима Републички штаб за ванредне ситуације је споменуте забране више пута модификовао у складу са епидемиолошком ситуацијом у Републици Српској.

Обзиром да је садашња епидемиолошка ситуација у Републици Српској стабилна, да је на предстојећој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске планирано укидање ванредног стања, да код грађана постоји свијест да је потребно укинути све забране које се односе на кретање лица, те имајући у виду да је полицијски час укинут у Федерацији БиХ и Републици Србији, сматрам да је дошло вријеме да исто буде урађено у Републици Српској и да буде усвојен Закључак о стављању ван снаге Закључка о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Српске.

ПОТПРЕДСЈЕДНИК

НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ

РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Mилан Петковић с.р.1 КОМЕНТАР