Вулин: Неће Вучић признати Косово, ма какав

Министар одбране Србије Алексанадар Вулин изјавио је да план предсједника Србије Александра Вучића за Косово искључује признање независности.

недеља, јул 30, 2017 / 11:12

"Признање Косова и Метохије је искључено. Нема говора о томе. Од Бриселског споразума, уз све моје замјерке том споразуму, успјели смо да сачувамо српску државу на КиМ", рекао је Вулин у интервјуу Политици у издању за недјељу.

Како је истакао, "све институције у које Србија чврсто вјерује треба да кажу свој став о стратешком националном питању". Он је рекао да Влада Србије у овом тренутку не разматра враћање обавезног служења војног рока јер око тога није постигнут консензус, али да држава мора да размишља о томе како да припреми генерацију која стасава за потенцијалне безбједносне изазове.

"У јавности се стекао утисак да су сви за поновно увођење обавезног служења војног рока али чим је војска почела да зове људе на војне вјежбе чули смо талас критика: ‘милитаризација друштва’, ‘у који рат нас водите’, ‘доста нам је ратова’. А само смо позвали на војну вјежбу", казао је Вулин.

Додао је да сви ресурси треба да буду у функцији рјешавања потенцијалних опасности попут климатских промјена, катастрофалних поплава и пожара, па до мигрантске кризе.

Вулин је најавио да ће до краја ове године бити знатно повећане плате у војсци, а прије свега војницима по уговору, подофицирима и официрима са нижим примањима.



1 КОМЕНТАР

Оставите одговор