Мукица: Трамп разочаран што Кина не притиска више С. Кореју

Замислите предсједника Кине, који на друштвеној мрежи објављује свој став како је разочаран Трампом, јер не утиче више на Саудијску Арабију, да престане да убија Хуте у Јемену и Алавите у Сирији?

недеља, 30 јула, 2017 / 11:15

Предсједник САД Доналд Трамп рекао је да је разочаран Кином јер не ради довољно на заустављању нуклеарног програма Сјеверне Кореје.

Трамп је на Твитеру написао да су ранији амерички лидери дозволили Кини да прави милијарде долара годишње у трговини, али да Пекинг није помогао да се ријеши проблем с Пјонгјангом."Нијесу ништа урадили за нас поводом Сјеверне Кореје, само прича.

Нећемо више дозволити да се то настави", написао је Трамп, уз оцјену да би Кина могла "лако да ријеши тај проблем".

Сјеверна Кореја је у петак испалила другу интерконтиненталну балистичку ракету, која је, како је рекао лидер Ким Џонг Ун, показала да његова земља може да погоди копно САД.

Амерички државни секретар Рекс Тилерсон изјавио је у суботу да Вашингтон никада неће прихватити нуклеарно наоружану Сјеверну Кореју и позвао све државе да заузму снажан став према Пјонгјангу задржавањем и пооштравањем санкција УН.

Тилерсон је рекао да су Русија и Кина "економски омогућиле развој нуклеарног оружја и балистичког ракетног програма Сјеверне Кореје" и да имају "јединствену и посебну одговорност за све већу пријетњу регионалној и глобалној стабилности".Оставите одговор