Пронађена мермерна статуа Херкула

Једна мермерна статуа Херкула, полубога из грчке и римске митологије, из 2. вијека, недавно је откривена у Израелу, саопштио је у уторак представник уреда за антиквитете. "Кип од бијелог мермера, висока пола метра, изузетне умјетничке љепоте, прави је раритет јер тај материјал не постоји у Израелу што значи да је увезен", изјавио је државном радију […]

уторак, август 16, 2011 / 20:21

Једна мермерна статуа Херкула, полубога из грчке и римске митологије, из 2. вијека, недавно је откривена у Израелу, саопштио је у уторак представник уреда за антиквитете.

"Кип од бијелог мермера, висока пола метра, изузетне умјетничке љепоте, прави је раритет јер тај материјал не постоји у Израелу што значи да је увезен", изјавио је државном радију Валид Атраш.

"Скулптура без главе вјероватно потиче из 2. вијека нове ере а надјена је на локалитет Хорват Тарбенет, у остацима римских терми", у близини Афуле, сјевероисточно од од Тел Авива. Атраш је додао да ће биста, која преко једног рамена има пребачену кожу лава, после рестаурације бити представљена јавности.



Оставите одговор