Салех: "Видимо се ускоро у Сани"

Предсједник Јемена Али Абдулах Салех изјавио је данас да ће се убрзо вратити кући, послије опоравка у Саудијској Арабији, након што је рањен у покушају убиства. Он је у говору који је директно преношен лојалним припадницима племена оптужио опозицију да је присвојила демонстрације на којима грађани захтијевају његову оставку. Салех је позвао опозицију да изађе […]

уторак, 16 августа, 2011 / 19:58

Предсједник Јемена Али Абдулах Салех изјавио је данас да ће се убрзо вратити кући, послије опоравка у Саудијској Арабији, након што је рањен у покушају убиства.

Он је у говору који је директно преношен лојалним припадницима племена оптужио опозицију да је присвојила демонстрације на којима грађани захтијевају његову оставку.

Салех је позвао опозицију да изађе на изборе и тиме допринесе окончању кризе која потреса земљу већ седам мејсеци.

"Видимо се ускоро у Сани", рекао је јеменски предсједник на крају говора. Око 6 000 људи пратило је у главном граду телевизијски пренос његовог обраћања.

Салех је изгледао много боље него приликом претходног обраћања из болнице у Ријаду.

"Постоји политичка странка у опозицији која у свом слогану каже да је партија ислама. Каковог ислама? Они су изобличили ислам", рекао је јеменски предсједник о водећој опозиционој партији Ислах.

Он, ипак, није оптужио ову партију да стоји иза насртаја на његов живот.

Салех је прије рањавања пристао на споразум о транзицији власти и повлачењу са челне позиције у земљи, али је потом три пута одбио да потпише документ.