С. Арабија: Бин Талал и Бинладен праве највишу зграду на свијету

Улагачка фирма саудијског милијардера принца Алвалида бин Талала саопштила је данас да је потписала уговор вриједан 4,6 милијарди ријала (1,2 милијарде долара) са саудијском групацијом Бинладен о изградњи највише зграде на свијету. Компанија Кингдом Холдинг каже да ће 1.000 метара високи Кингдом Тауер бити подигнут у граду Џиди на Црвеном мору у оквиру прве фазе […]

уторак, август 2, 2011 / 19:42

Улагачка фирма саудијског милијардера принца Алвалида бин Талала саопштила је данас да је потписала уговор вриједан 4,6 милијарди ријала (1,2 милијарде долара) са саудијском групацијом Бинладен о изградњи највише зграде на свијету.

Компанија Кингдом Холдинг каже да ће 1.000 метара високи Кингдом Тауер бити подигнут у граду Џиди на Црвеном мору у оквиру прве фазе изградње планираног Краљевског града.

Мега пројект, најављен 2008. године, укључује хотел, луксузне станове и пословни простор на око пола милиона квадратних метара.

Кингдом Тауер треба да обори свјетски рекорд који, висином од 828 метара, држи облакодер Бурџ Калифа подигнут јануара 2010. године у Дубаију.



Оставите одговор