Заједничко учествовање Вашингтона и Брисела у операцијама ЕУ

Амерички државни секретар Хилари Клинтон и шеф европске дипломатије Кетрин Ештон потписале су у Вашингтону оквирни споразум између САД и европског блока о учешћу Вашингтона и Брисела у кризним операцијама ЕУ. Споразумом се обезбјеђује правни оквир за учешће америчких цивила у кризним мисијама ЕУ, саопштено је из америчког Стејт департмента. САД су претходно преговарале о […]

среда, мај 18, 2011 / 15:08

Амерички државни секретар Хилари Клинтон и шеф европске дипломатије Кетрин Ештон потписале су у Вашингтону оквирни споразум између САД и европског блока о учешћу Вашингтона и Брисела у кризним операцијама ЕУ.

Споразумом се обезбјеђује правни оквир за учешће америчких цивила у кризним мисијама ЕУ, саопштено је из америчког Стејт департмента.

САД су претходно преговарале о договору за учешће у мисији ЕУЛЕКС и ад хок споразуму за улазак Вашингтона у Европску мисију реформе безбједносног сектора у Конгу.

Постигнутим споразумом уклања се потреба за поновним преговорима о одвојеним споразумима за будуће учешће Вашингтона у мисијима ЕУ.Оставите одговор