Кецмановић: Реформа правосуђа ће се водити на релацији Бања Лука-Брисел

Невоље са којима се носи Република Српска први пут су глобализоване захваљујући пријетњи да ће бити одржан референдум и сада је неумјесно говорити о губитницима, јер су предсједник Српске Милорад Додик и шеф европске дипломатије Кетрин Ештон урадили корисну ствар за стабилизацију западног Балкана, сматра универзитетски професор Ненад Кецмановић. Кецмановић је рекао да се преговори […]

среда, мај 18, 2011 / 15:12

Невоље са којима се носи Република Српска први пут су глобализоване захваљујући пријетњи да ће бити одржан референдум и сада је неумјесно говорити о губитницима, јер су предсједник Српске Милорад Додик и шеф европске дипломатије Кетрин Ештон урадили корисну ствар за стабилизацију западног Балкана, сматра универзитетски професор Ненад Кецмановић.

Кецмановић је рекао да се преговори о реформи правосуђа, коју су договорили Додик и Ештонова, неће водити у Сарајеву и преко Сарајева, него на релацији Бањалука – Брисел, док ће ЕУ представљати комесар за проширење Штефан Филе.

Он је за изјавио да су захваљујући пријетњи о референдуму невоље с којима се Српска носи у БиХ први пут интернационализоване и да су актери овог компромиса урадили корисну ствар не само за РС и ЕУ, него и за стабилизацију БиХ и западног Балкана.

Да би се у потпуности сагледале размјере овог међународно-политичког успјеха, Кецмановић напомиње да треба имати у виду да Српска нема своу дипломатију, већ да дипломатију БиХ води Силајџићев потчињени, а да је представник БиХ у УН потчињени лидеру СДП-а Златку Лагумџији.0 КОМЕНТАРА

 1. Jeli ovaj Kecmanovic Dodikov covjek?
  Ili mozda radi za nekog bega u Sarajevu?
  Da nije slucajno neka spijunska organizacija u pitanju?
  Mora biti nesto od toga…

  Ajde navalite,gosti iz “federacije“ i gubitnici privilegija iz SDS-ovog “zlatnog doba“,potencijalni dozivotni opozicionari i mrzovoljci bez posebnog razloga…

 2. Додиков савјетник, који ради за паре. Ето ко је он. То је декан који три дана буде на факултету, а остатак седмице у Београду. Само га паре интересују.

  …нема ми Неше у задње вријеме, а ја знам и зашто га нема…

 3. jahaču, znam ga dobro, dobro, još od prvih višestranačkih izbora .Da, on je dobro plaćen dodikov tip.Ma, da se ne lažemo, ko je koga hvalio bez debele koristi?
  Nikada niti sam biosds-ovac, pogotovo iz karadžićevog doba.A, mrzovoljac sam , sa razlogom, gledajući kako ono za što sam se borio čereči ronhilmajstor.Umjesto da dadne ljudima poštene penzije da pod starost ne kupuju po jedan paradajz, on arči kecmanoviću, kesiću, libermanu da mu spašavaju smrdljivu g….

 4. Gospodine Kecmanoviću, niste smjeli dovesti sebe u situaciju da govorite ono u što sami ne vjerujete.
  „razmjere ovog međunarodno političkog USPJEHA „-pa zar postoje pare za koje ste mogli ovo da kažete?Da ste penzioner , da morate da živite od 200, 300 km, da kupujete za vaskrsni ručak jedan paradajz, kao što su ljudi radili, , hajde de.Koja je vas muka natjerala da sklapate pakt sa đavolom ? Dakle, dozvolili ste da vas pohlepa nadjača.Nije valjda dogorilo do nokata? Kod nas u pd ima da se kupi staroga hljeba po 60 feninga, pa da ste pravili poparu, pohlepu zgazili i bacili pod noge, a svijetla obraza i podignute glave hodali rs.

 5. А онда ће Брисел, по старом добром обичају, испоставити неких пет-шест „европских принципа“, у којима ће стајати како БиХ треба бити функционална држава, и како јој због тога треба Врховни беха суд,ако не и цијели систем правосуђа „на државном нивоу“…и онда ће све то бити још једна велика побједа РС, јер ће,ето, први предсједник тог Врховног суда бити Србин…

Оставите одговор