Врагови, шејтани и ђаволи

Сретан вам раскол ако бог да! Пише Душко Вукотић Ова честитка јадног од коментатора из Бошњачког националног корпуса који се потписује као „партизан“ и при том ријеч Бoг пише малим словом, најбоље одсликава суштину нове медијске хајке на Владику зворничко-тузланског Василија Качавенду! Најновија медијска афера у чијем центру се поново налази Владика Качавенда је заснована […]

недеља, април 21, 2013 / 14:22

Сретан вам раскол ако бог да!

Пише Душко Вукотић

Ова честитка јадног од коментатора из Бошњачког националног корпуса који се потписује као „партизан“ и при том ријеч Бoг пише малим словом, најбоље одсликава суштину нове медијске хајке на Владику зворничко-тузланског Василија Качавенду!

Најновија медијска афера у чијем центру се поново налази Владика Качавенда је заснована на наводном видео доказу који још нико није видио. Још једном се потврђује актуелност Гебелсове мудрости по којој сто пута поновљена лаж постаје истина.

ПРИПРЕМА

Зашто ова формула Хитлерове десне руке тако добро функционише? Зато што нуди просто рјешење и тиме је за некритички ум пријемчива а знамо да је провјера чињеница мукотрпан посао. Пронаћи стабло истине у шуми клевета, захтјева лаган ход и пажљиво посматрање.

У конкретном случају за страницу једине и праве истине потребно је ишчитати стотине страница и прегледати сате видео материјала о актерима приче. Потребно је познавати и логику као науку о законима мишљења али и Логос као поредак ствари којем тежи нормални људски ум.

Напујдане звјери у ликовима врагова, шејтана и ђавола, жељни крви изабране жртве и вођени шуштањем новца као јединог признатог култа своје побожности, направили су логичке грешке које ће бити очигледне свима онима којима маглена копрена није помутила вид па и мозак.

ПОЗОР

Санџачке новине у Босни и швајцарске новине у Србији, жељни сензационализма, али више од тога раскола у Српској Православној Цркви, намјерно прећуткују да је Владика Василије недавно био клеветан за сексуално искоришћавање извјесне Александре Самарџић из села Грапска код Добоја.

У оптужници против Предрага Преде Кујунџића у августу 2008. године Александра Кујунџић, која је имала статус свједока „број 2“ пред Одјељењем за ратне злочине Суда БиХ, изнијела је стравичну оптужбу на рачун Владике Василија: „силовао ме је а затим крстио“. Наравно уз пикантне описе увјежбаног порнографског рјечника који настранима изазива слине а ни нормалне не оставља равнодушним. Пријава правосудним органима је дошла путем невладине организације „Жена жртва рата“ чија је предсједница Бакира Хасечић.

Оптужбе против Владике Василија су одбачене јер су лако доказане чињенице да је Александра крштена 1996. Године а не 1992. како је тврдила и да није крштена у Бијељини него у Дервенти и на крају да је крстио протојереј Стево Миладиновић а не Владика Василије. Читалац ће се сада присјетити овог случаја али се неће моћи сјетити како је цијела ствар окончана пред судом. Зашто? Зато што ни један медиј о епилогу није извјештавао, али о оптужујућим наводима чедне даме чију слику можете погледати у прилогу текста јесте – до у детаље.

САД

Пошто је пропала хајка врагова, шејтана и ђавола у приказу Владике Василија као силеџије над малољетницом офанзива jе окренута у другом правцу – ка мушком полу. Рачунају да је толико прљава и изазива гађење које би могло довести и до раскола у самом врху СПЦ. Не рачунају само на згражавање изгубљеног стада над пастиром него и на кидање веза СПЦ са многим пријатељима у свијету који би требало по плану врагова, шејтана и ђавола да дигну руке и од стада и од пастира згрожени понашањем највећег ауторитета у представљњу православља пред Руском Православном Црквом што Владика Василије непобитно јесте.

Коме није језик бржи од памети и ко има бар мало стрпљења нека прочита писма рашчињеног ђакона Бојана Joвановића која је писао Владики Василију па ће и сам да се застиди своје лакомислености, наивности и сваштоверја. Нека сам процијени да ли је могуће да таква писма пише жртва насиља или закони логике налажу неке исправније закључке. У писмима Бојан и сам признаје „да није здрав“ и да му је потребна помоћ.

Зашто стварни манипулатор којем је болесни Бојан само средство у рукама није откупио фамозни „снимак“ и коначно задао завршни ударац жртви закованој на стубу срама? Није јер је немогуће купити нешто што не постоји. Да постоји видео снимак не би мецене момка са фалинком питали колико видео снимак кошта. Они кад растурају не питају за цијену!

Креаторима хајке није ни потребан снимак којег нема него им је потребна прича која продаје новине и до најављеног мајског засједања Светог архијерејског сабора СПЦ ствара атмосферу линча који би по пројекту требао да изазове уклањање Владике Василија из врха СПЦ и присилно пензионисање.

Након потпуног уклањања политичког, војног и полицијског врха чија су имена везана за темеље Републике Српске потребно је уклонити и препреке на путу пројектованог раскола у СПЦ као још једног потпорног стуба мрске им творевине. Важно им је потпуно срозавање повјерења православних вјерника у темељ сопственог идентитета који се попут феникса издигао послије педесет година безбожништва.

Улогу у уздизању СПЦ из прашине комунизма Владики Василију нико не може оспорити јер је преко 200 новоизграђених православних храмова у Епархији зворничко-тузланској непроцјењиво богатство које ће надживјети Владику Василија а и све нас који се у врзином колу синонима из наслова тешко сналазимо.0 КОМЕНТАРА

 1. Прво, коментатори морају показати мало учтивости, кредибилитета, као и објашњења када стављају на своје профилне слике, јер вас по томе идентификујем. Овог са штитом Стефана Твртка Котроманића, краља Срба у Босни и приморју, а при том је се представља као нека измишљена нација! Дакле, одмах у старту губиш на кредибилитету, а тај твој видео таг нећу уопште да гледам.Овај први коментатор је ово прокоментарисао по директиви оних који на све начине покушавају да допринесу, како то Вукотић лијепо рече Гебелсовској методи! Треће и најважније; Какви смо ми то православни хришћани ако осуђујемо и судимо за вријеме поста, чекајући празник над празницима-Христово Васкрсење и да судимо оном који службу Божију свршава пола вијека! Свети Дух дише гдје хоће, па према томе никакво насилничко подапињање ноге епископу од стране неких кругова (Новог Свјетског Поретка) није никаква случајност. Живи били па видјели наредних година шта ће се дешавати са Црквом….Чудом ћемо се сви чудити, док нам наше освједочене крвнике и кољаче представљају као „плућно крило“ сестринску цркву, а сви знамо да је то латинска лукавштина да нас поробе системом куване жабе. Оно што нама србима замјерам јесте огромна наивност и лаковјерност у освједочене душмане који су нас неколико пута клали и у јаме бацали у прошлом вијеку, а не тако давно. Умјесто да направимо отклон од ђавола, крвника наших, ми ето ударили на епископе да и Цркву Христову покушамо утопити под окриље ђавоље. Умјесто да ревнујемо и припремимо се за најрадоснију вијест, када је Христос распет за нас и Васкрсао и тиме побједио смрт и ђавола, ми и даље се одричемо Христа Спаса и хрлимо у загрљај ђаволу, Сотони оцу свих лажи! Нека нам је наздравље, али се Св Сава и Св Јустин преврћу у гробу. Ми смо као народ изгубили Божију благодат, јер смо постали најгори за себе, а ко себе не поштује и Божије запосвјести не држи-пропашће, вели Господ! Зато, у памет се дајте и поштујте своје епископе, свештенике и јерархе, и не судимо да нам се не би судило. Не гледајте шта они раде, већ шта говоре! Поштујте их.Читајте Свето Писмо-умртвљујмо страсти и радујмо се овим светим данима који долазе да будемо сви једно у Господу Исусу Христу, као што је Он у сваком ко вјерује и држи заповјести Божије! Душко Вукотићу, свака част на чињеницама и доказима. Жив био на многаја љета! Овим чином раскрикавања подлих намјера владара овога свијета уписујеш своје име у Књигу Божију и као војник Христов наступаш! 😉

 2. “trazimo nove dokaze“
  B-)
  Odlican komentar Vukoticu,cista desetka ovaj put…
  Ne treba obracati paznju na sijaset “dusebriznika“iz pederacije ali dobro je sto si objavio ovaj tekst,upravo zbog onih koji su jos uvijek zaludjeni bratstvom i jedinstvom,zbog crvene bande i naravno madjih i manje upucenih.
  Za takve je ovaj link na kome je izlaganje Sv.Nikolaja kao lijek za dusu..

  http://www.atlantaserbs.com/learnmore/library/Srbine-brate.html

  СРбин 74, 21.04.2013. 21:10:1

  Ne kritikuj elep-a bezveze i ne trci pred rudu.
  S pravom je momak stavio(upravo to sto si rekao) Srpski grb i stit.
  Obracajte paznju na srz a ne na formu djeco.
  Ovako pobijas sam sebe.

  elep81, 21.04.2013. 19:59:28
  Odlican link,svaka cast.

  “For when they shall say, Peace and safety; then sudden destruction cometh upon them, as travail upon a woman with child; and they shall not escape.“

  1 Thessalonians 5:3

  Svjetski poredak dolazi.Treba biti spreman i treba biti uz nasu crkvu do kraja.

 3. jahac,хвала на подршци и разумјевању! Поставио сам намјерно овај клип који је свједочење бившег језуитског свештеника који говори о циљевима људи који контролишу процес екуменизма и методе које они користе у те сврхе! Испод клипа се налази и линк за књигу Ватиканске убице коју је лично написао Алберто Ривера,књига је највише занимљива јер објашњава на који начин дјелују језуити приликом својих екуменских захвата ако неко не
  жели добровољно да прихвати духовну власт Ватикана.
  СРбин 74,ово је србски грб и зато га држим као профилну слику,не разумијем зашто ти то смета?

 4. Србин сам, није ми то занимање, ктитор сам Цркве, ни то ми није занимање.

  Какви год били поједини монаси и попови неће ме одвући од моје вјере и мог народа.

  Бога молим да ова и свака друга прича око Цркве није истинита.

 5. elep81, 21.04.2013. 22:36:06
  Vec je stara prica da je EU obnova Rimskog carstva(sto to u sustini i jeste).

  This 10 nation union will be a revived Holy Roman Empire Daniel 2:44

  Dolar ce deklinirati i ustupice mjesto Euru;
  1935: A NWO symbol appears on the back of the US dollar bill
  1940: H. G. Wells publishes a book entitled ‘The New World Order’
  1945: UN is founded
  1948: World Council of Churches (WCC) is formed
  1954: Bilderberg Group is formed by Joseph Rettinger and Prince Bernard of the Netherlands, and funded by the Rockefellers.
  1957: EEC is formed under ‘The Treaties of Rome’
  1968: Club of Rome is formed
  1973: Trilateral Commission is formed
  1974: Universal Product Code (UPC) introduced in retail stores
  1990: George H.W.Bush spoke on ‘Toward a New World Order’
  1995: World Trade Organization (WTO) is formed
  2002: American FDA approved the ‘VeriChip’ (human implanted microchip for electronic ID)
  2009: The body responsible for managing the Internet, Icann, takes over from the U.S. to become more global
  2010: Creation of a European Army receives strong backing from Germany
  2012: German Finance Minister says: „the euro region needs ‘a real fiscal union’

  Ten kings arise from this kingdom (Dan 7.24), that is, from the fourth and final kingdom – the revived Roman Empire. In this context, the nations identified are: Britain, France, Spain, Italy, Germany, plus Greece, Turkey, Syria, Egypt, Iraq and Iran.

  Ostali dogadjaji ukljucuju GONJENJE ISTINSKE CRKVE,uspon Izraela i elektronske licne karte.
  Medjutim biblija kaze da ce Satanski svijet biti unisten od strane Hrista u njegovom drugom povratku.

  http://www.youtube.com/watch?v=y6_s7kH15FI

 6. Ne kontam frontal. Zašto se kriti iza institucije SPCa i forsirati priču o nekakvom raskolu a ovde se radi o nečemu mnogo manjem – napad na čovjeka od krvi i mesa sa mnogo mana i grijehova.

  Niti jedan vladika nije SPC, niti postoji živ čovjek koji može rasturiti i raskoliti ono što je stvarano hiljadu godina od strane miliona ljudi.

  Ne vidim potrebu da se na ovaj način svrstavate na ovu ili onu stranu.

  P.S. Ko je ovoj slici gore? Odakle je slika? Kada je snimljena? Jeste li sigurni da se radi o Aleksandri?

 7. Хвала аутору што се брине о нама обичним смртницима да не будемо изманипулисани, али ипак, допусти нам наше мишљење. Јер, као што је неко добро рекао, мишљење је као дупе, свако га има. То не значи да треба да га јавно излаже. Судити не треба, то је један од постулата Хришћанства, Православља, али стављање у службу адвоката одбране, па и то ми је мало бесмислено.

 8. Prvo, mislim da se pridjev bošnjački piše malim slovom.
  Drugo, bog pišem malim slovom, jer to je nešto imaginarno, a kako vi personifikujete to biće, stvar, tvar, je čisti idiotizam. Treće, raskol mi je drag vezan za bilo koju religiju jer se religije zlo. Bilo da je to poremćeni islam, fašističko katoličanstvo,… Svako govno smrdi, samo su nijanse u pitanju.
  I da, vodim se pod srpski etnos, i ne palim se na uvrede robova.

 9. Одавно је све јасно. Мрежа непријатеља и убица српства и православља плете се око владике Василија јако дуго и ово је финале. За шта све није био оптуживан, чак су причали и писали да је и лично чинио „злочине“ у Сребреници. Уопше ме не чуди зашто је баш он на мети врагова и шејтана. Довољно је послушати само једну његову бесједу у Цркви и јасан и гласан став по питању очувања Р. Српске, очувања породице, борбе против бијеле куге и шта нам мисли и ради Запад и ЕУ. Ни један владика тако громко и јасно није стао у заштиту ДРЖАВЕ Р. Српске и српских простора. Колико је само молио и преклињао протјеране озренце да не продају земљу муслиманима. Земља нам је тапија која говори ко смо и шта смо и шта је било и јесте наше. Због таквих ствари ове сулуде, скарадне оптужбе са гнушањем траба одбацити.

 10. За његове снимке ич не хајем, не знам ни ко диже прашину око тога, али кад се качавенда ухвати у коло са црним ђаволом из лакташта, онда о њему све најгоре!x-(

  Је ли то његова животна потреба? Колико кошта његов ауто? Какву онда пензију тражи, неко за читав живот не може да заради толико колико кошта то једно ауто, а он би још и пензију да узме? Колико је уплатио доприноса?

 11. Дедере рамизе, кад већ фејсбучиш код оваца, распали са неком својом „визијом коју пружаш народу“ а одозгора са екстензивних висоравни, па нам поручи како би нам твој мили Адолф ријешио за сва времена кризу, фискалну нестабилност и незапосленост!

  elep81, 21.04.2013. 19:59:28

  Много хвала за линк. Скинуо сам књигу, за Риверу сам чуо, али ни9сам могао да вјерујем да је човјек оволико „забраздио“ у раскринкавање језуита. Просто, ствар оволиког бушења Ватикана у посљедње две три деценије је тема за веома озбиљну дискусију. Постоји ли организована опзиција Папи или је у питању спонтани бунт нових „протестаната“?

 12. Не нападају они Василија због снимака, већ због политике. Балван им је у оку. Мислим на педелане структуре. И то траје годинама.

  Раскол је крупна ријеч, али све турбуленције стварају свађе, подјеле, круне углед…

 13. Једноставно, исто онако како је једини он ријешио чифутско-америчку превару звана „велика депресија“ тридесетих и једино његова земља у исто то вријеме издвојена изван свјетских банака постигла најбржи привредни, економски и војни успон у људској историји!

  Било је успјешних цивилизација, царстава и држава, али нико никад брже од пропале земље до најнапредније на свијету није стигао као Хитлер са Њемачком од 1933-39!

  Значи, одбацити чифутксо каматарење и берзанске шпекулације, развити радни и национални дух код народа, створити нове вриједности, укинути демагошки парламентаризам и политичку препродају магле политикантских друштава без одговорности, поставити лидера који ће само свом народу одговарати и једино бити подложан народном суду, укинути срамну колонијалистичку подређеност властите земље, укинути класну борбу унутар наше нације, спријечити стварање пребогатих појединаца на рачун огромног сиромашења широких слојева наше нације што је довело до уништења средње класе због просперитета шачице каишара, борити се против данашњег најбруталнијег капиталистичког економског система који израбљује економски слабе, са својим неправедним платама, са својим безочним судом о људском бићу на основу његовог богатства и имовине, а не на основу његове одговорности и способности, национална обнова се може постићи само са социјалним мјерама, а социјални циљеви се могу остварити на националистичкој основи, истицати заједничко добро испред добра појединаца…и то би било сасвим довољно за почетак!

  Наполеон је добро рекао, боље имати војску магараца коју предводи лав, него имати војску лавова коју предводи магарац. То је мој коментар на нашу тренутну трагикомичну ситуацију!

 14. rammstein, 22.04.2013. 13:54:34 [74277]

  „Било је успјешних цивилизација, царстава и држава, али нико никад брже од пропале земље до најнапредније на свијету није стигао као Хитлер са Њемачком од 1933-39!“

  I obrnuto.Mnoga carstva i države su propale ali nijedna brže kao Hitlerova Njemačka.

 15. Eko nikl, 22.04.2013. 14:06:52

  Имаш ли неког запосленог у Њемачкој, мислим чисто информативно, јер пола свијета ради у Њемачкој! Колико се сјећам нико од нас није био гадљив на Дојч марку, само оно, неки би то крили ко курва зараду!?

  Све вриједности данашње Њемачке су засноване на вриједностима Хитлерове радничке Њемачке, као што су и све успјешне фирме створене и развијене за његовог вакта! Мерцедес, Бош, Сименс,… простудирај ти то мало боље!

 16. aleks, 22.04.2013. 14:36:30

  Не пије ти баш та теорија воде, јер 1920. године Њемачка је била ко озонска рупа, нешто слично овим нашим балканским рупетинама, од које је свако бјежао главом без обзира, послије 1933. све се драстично промјенило у њемачкој индустрији!

 17. rammstein, 22.04.2013. 14:40:18 [74291]

  „Не пије ти баш та теорија воде, јер 1920. године Њемачка је била ко озонска рупа, нешто слично овим нашим балканским рупетинама, од које је свако бјежао главом без обзира, послије 1933. све се драстично промјенило у њемачкој индустрији!“
  1920. godine veći dio svijeta je po ovoj teoriji bio ozonska rupa.Poslije svjetske ekonomske krize, mijenala se situacija u čitavom svijetu ne samo u Njemačkoj.

 18. aleks, 22.04.2013. 14:57:57

  Чињеница…попут VW??

  Eko nikl, 22.04.2013. 15:10:06

  свјетска економска криза настала падом чифутских берзи тридесетих, а не двадесетих, док је трајао још увијек тријумфализам на једној страни и колективна хистерија поражене стране!?

 19. aleks, 22.04.2013. 16:14:41

  VW сам само успут поменуо, има ту безброј других фирми и грађевина створених у његово вријеме, ако си користио аеродром у Берлину Tempelhof, он је и даље у оригиналу онакав каквим га је Хитлер пројектово. Жељезнице и ауто-бан да и не помињем, изградња цјелокупне инфраструктуре Њемачке је покренута у његово вријеме.
  Погледај и споразум са Принцом Павлом, више је посвећен привредној и индустријској сарадњи него војним плановима! Њемачка је тада израсла у привредног гиганта и то властитим капацитетом.

  komunist, 22.04.2013. 16:14:45

  Ја не знам ни шта су до сад чекали са њим.

 20. Нажалост, насјело се на притиске и тиме је отворена могућност да се и даље, наставком медијске сатанизације, настави и обрачун са онима који су некима, из било којих разлога, сметња.

  Требало се до детаља истражити да ли је снимак аутентичан, да ли је то г. Василије и тек након тога предузети одговарајуће кораке.
  Овако, више их нико неће зауставити, а питање је ко је сљедећи.

  Надам се да ћемо ипак добити одговор да ли је снимак аутентичан или не.

 21. Тешан Подруговић,мислим да организованог отпора Ватикану нема,барем не у смислу да се одређена вјерска заједница успротиви процесу екуменизма али ће отпора сигурно бити међу појединцима.

 22. Поштовани текстописци и коментатори на Фронталу!

  Захвалан сам свима вама који сте прочитали и коментарисали мој текст.

  Он није настао по принципу „рекла-казала“ него на основу истраживања шта се крије испод „дима“.

  Тема је неисцрпна те је у форми кратког текста могуће само отворити нека питања.

  Уважавајући Синод СПЦ нећу коментарисати исправност данашње Одлуке.

  Оно што сам у својим истраживањима и анализама пронашао испод „дима“, мене још увијек не увјерава у моју заблуду.

  Сасвим је могуће да гријешим из жеље да будем у праву и мог одбијања да прихватим фабриковања Блица и Аваза као задате истине.

  Истовремено можда је код колега које уважавам опет обрнут процес. Из жеље да то буде истина одбацују сваку сумњу и критичку анализу па по инерцији усвајају нешто што ипак није очигледно.

  Зато предлажем да се зауставимо на овој тачки сопствених увјерења и да видимо какав ће судски епилог имати ова несумњиво велика афера.

  Надам се да је већина оних који би вољели да сам ја у праву. Ако није већина таквих – црно нам је већ исписано!

  Ипак борбу за истину настављам и захвалан сам свима којима је истина „дража од Сократа“! Настављам и борбу за демонтажу овог накарадног система оличеног у враговима шејтанима и ђаволима.

  Демонтажу система који нас са контејнера у којима бих могли пронаћи мотив за побуну баца и умртвљује „великим темама“, водећи нас у пројектоване ИГРЕ да не би ХЉЕБА тражили!

  С поштовањем! Душко Вукотић

 23. Ветерани РС, 22.04.2013. 18:11:29 [74333]
  Демонтажу система који нас са контејнера у којима бих могли пронаћи мотив за побуну баца и умртвљује „великим темама“, водећи нас у пројектоване ИГРЕ да не би ХЉЕБА тражили!

  Projektovana igra je kad kurac vladika i njemu slične vladike seru priglupoj i gladnoj sirotinji o moralu,pravdi ,poštenju a kupaju se u zlatu i novcu koji su uzeli od te iste sirotinje a još sve u ime božije i zarad raja na onom svijetu kako bi zadali strah u kosti toj istoj priglupoj sirotinji pa sirotinja zaboravi na svoj gladan stomak i dariva kurac vladike svojom sirotinjskom crkavicom !!!

  I Vukotiću mani se teorija o neprijateljima spoljnim i unitrašnjim i ostalih sranja ili je možda lakše srati o spoljnom neprijatelju nego pogledati u sebe i svoje dvorište !!!

  Da nisu možda spoljni neprijatelji dali kurac vladiki svo ono zlato ili grigoriju firme ili automobile od sto hiljada ??
  Da su ih i CIA i KGB finansirali ne bi se toliko obogatili !!!

 24. Ja sam višestruko protiv jer je crkva višestruko trula.
  Ne treba mi ni dim da znam vatre ima.
  Dovoljno mi je da vidim kako živim i šta SPC kaže kako ja živim. Ne poklapa se.

  Od onog magarca što je mene ispred crkve tjerao da ne prodajem cvijeće pa do ovih najglavatijih u najbržim automobilima, ne bih da pravim puno razlike. Naravno, tu je i ono da se Srbi plaše promaje pa je lakše pričati o onom jednom poštenom crkvenjaku nego o onih pet magaraca koje taj jedan pošteni pokriva.

  To što je biblija bajka stara 2000 godina, poštujem, sa trgovačkog aspekta, ali, da to bude izgovor za kriminal i nastranost – ne prihvatam.

 25. Ветерани РС, 22.04.2013. 18:11:29
  Lijepo si to objasnio i imas moju podrsku u zivotu,radu i naravno pisanju.
  Vidim da si iskren ali vidim i dozu neodlucnosti.
  Nikad Srbine nemoj dozvoliti da te ista pokoleba a kamoli(kako si sam primijetio)ova i slicne farse koje ne samo da su providne,nego su jednostavno(blago receno) besmislene.

  Medjutim ljudima,trovani komunizmom dvije generacije,trovani i kljukani degenericnim senzacionalistickim bljutavstinama po receptu zapadne niskobudzetne i jeftine subkulture,nazalost su lak plijen za ostrvljene neprijatelje zdravog drustva uopsteno gledajuci.

  Danas cemo susresti sijaset likova koji u najboljem slucaju ne stoje cvrsto na svojim nogama a ova i slicne gluposti su utoliko laksa za konzumaciju,koliko ludje i nevjerovatnije izgledaju.
  Znaci recept je vrlo jednostavan.Izbacis prostu adolescentnu besmislicu i jos ako je pritom sokantna(veoma bitan detalj),paralises objekt, i onda lagano varis.

  Stoga treba raditi neprestano.Mnogo vise negoli ranije.U svakom momentu se suprotstavljati bjelosvjetskoj zvjeri koja prijeti da proguta nasu jedinstvenost.
  Dva su oruzja,koja treba pretociti u jedno;Duhovnost i opsta Obrazovanost.

 26. Ветерани РС, 22.04.2013. 18:11:29

  Вукотићу, добро знаш да ниси у праву, а што је најгоре знаш и гдје гријешиш али нећеш да редукујеш пост на кључне чињенице у цијелој овој причи око качавенде!

  Кад тад је морало доћи до овога, а жалосно је правдати њега кроз форму „напада на СПЦ“?
  Па што се није овако нападао покојни Патријарх Павле, а тад смо комплетно сви Срби били на удару западањачких врана и ала!
  Зар мислиш да је покојни Павле био луд што се возио градским аутобусом умјесто бијесним аутом? Зар мислиш да је он био чудак што је сам себи шио и право одоре, а није пазаривао у Hugo Boss-у?

  Зашто се те лажне владике нису угледали на њега, него су се угледали на наше политичке лидере, па су се почели такмичити ко ће имати већу лимузину, ко ће имати бољу кућу чија соба ће бити пунија злата? Зашто се није држао даље од смртних гријехова, не лажи, не кради, не гањај женскиње и мушкиње? Што се иживљавају на туђој дјеци, ако своје немају!?
  Убија их та похлепа, огрезло је то у похлепи и корупцији, па им никаква настраност више није страна!

  aleks, 22.04.2013. 16:55:28

  Нисам сигуран на које робове си мислио, ако узимамо период највећег Хитлеровог успона 1933-1939. закључно са гажењем француске марве те 1940. године! Ко су и гдје су робови?
  Најважнији период Хитлеровог политичког рада је управо тај из двадесетих година прошлог вијека, кад је са почетних 8 чланова своју радничку партију подизао на неслућене висине општенационалне подршке? Мислиш да је то било све тек тако и на лијепе очи? Мајн Кампф то најбоље објашњава!

 27. elep81, опрости…направио сам грешку…замјенио сам те са једним њиховим;-)… Исто тако ставља тај грб…А сад ти кажем.Свака част! И ја сам о томе размишљао. кад човјек погријеши,онда је ред и да прихвати грешку и извине се „повријеђеном“, па и ја тако чиним сад.
  С обзиром да сам погледао снимак, видим да смо на сличном или истом „фону“…

  Св Синод је организација коју је наметнула Аустроугарска…наћете то на гуглу, да не гуглам, а с циљем заобилажења Сабора…Никада Синод не може бити Свет…Сабор је свет, а синод је некаква црквена влада, која није предањска ни светоотачка. Свети Архијерејски Сабор је једино релевантно тијело!

 28. СРбин 74, остаје нам само нада да ће цијели овај случај добити свој судски епилог! Какво је твоје мишљење о целибату у цркви,ја мислим да је то црквено правило које нема библијско упориште?! Бог не тражи од свештенства целибат,то не пише нигдје у Светом писму!

 29. Duško Vukotiću, upravo čitam izjave Vladike Amfilohija, kojega poštujem , o Vasiliju. Kod mene si zaradio veliki minus ovim tekstom, to sam smatrao odmah u početku kao uvlačenje onima koji su veliki krivci za stanje u RS.No, ćutao sam , plašeći se da nisam u pravu, da možda ja krivo gledam na ovu situaciju. Čitajući izjavu Amfilihijevu, ali i mnogih drugih crkvenih lica, upisujem ti veliki minus. Nažalost, izgleda,ti si jedan od onih koji se uopšte ne bi razlikovao od Ćurguza, možda bi bio igori.Pozdrav iz PD!

 30. prijedor, 25.04.2013. 11:47:35

  Придружујем се. Јер тај качавенда је опскурна личност и кад сам питао, зашто ћути Синод о свему овоме!? Овдје искочи неки курац озренац и подгузовић да објасне да Синод нема ништа са тим и да то није њихов посао! А кад је Синод ипак реаговао како је реаговао, а како је једино и могао, сви клепили ушима, качавенда је неописиво говно, брука наше СПЦ! Сви који су му држали свијећу и глумили дрвеног адвоката, треба да се стиде!

 31. Приједор и rammstein

  Поштоване моје колеге са Фронтала и саборци из „вунених“ времена, која су изгледа била и мање вунена од ових данас:
  Немам ја ништа од ваших минуса ни од ваших плусева као што нико од нас који гледају зло очима које ја задесило нас Србе а посебно ствараоце РС нема ништа од даноноћне расправе на порталима.
  Морам вас само подсјетити да као што ви имате право вјеровати у једну истину ја у њу имам право сумњати поготово што сам истражујући случај пошао од тога одакле је све кренуло.
  О томе сам почео да говорим још у свом тексту „Искушење сваштовјерја“ које сам објавио на истом овом порталу.Ту сам изнио и своје мишљење о Качавенди као врло мрском лику што нико није смио поменути а не написати и потписати.
  Међутим, давно је речено када би се форма и суштина поклапале наука би била сувишна.
  Ја не тврдим ни данас да сам у праву без обзира што сам аргументовано доказао да су вијести о содоми и гомори у нашој цркви прво објавили наши непријатељи. Могуће је да су то урадили у најбољој намјери. Али, ето сумњам. Као што ви не сумњате. Многи нису сумњали у нашу историју из Другог рата па сад у дјечијој игри не би нико да буде партизан и огромна већина би да буду четници.
  Не мислим да ћемо крај ове приче чекати тако дуго, али имајмо мало стрпљења да видимо зашто је баш прича кренула од Вука Бачановића (укуцајте га на гугл па видите ко нам је почео да „отвара очи“!) Ако се покаже да је у праву нећу се извинити њему, али вама хоћу сигурно. Ја једноставно не могу да прихватим нешто, ма колико „очигледно било“. Не могу још увијек! Да је наше отварање очију и изношење истине почело од Његовог преосвештенства Амфилохија, ја никада ни ријеч не би написао о свему него би се гнушао као и ви те ваше гнушање разумијем. Исто тако вјерујем да добронамјерно прижељкујете да је све намјештаљка и да је наша Црква (а не Владика и црквени службеници од крви и меса) чиста или бар неупоредиво чистија од наших „доброчинитеља“. Мени неће требати извињење јер би остало у сјенци среће ако будем управу.
  А што се тиче Ћургуза и Додика кад ви будете смјели рећи оно што ја говорим са сликом и потписом, онда капа доле. Поштујем и што немате амбицију да се бавите јавним послом као што имам ја, па је ваш избор да останете скривени. Ја ћу и даље јавно све чинити дам бар зрнце доприноса у демонтажи система који обликују разни Додици, Ћургузи, али и Бачановићи. Сад пуцајте! Навик’о сам на пуцњаву к’о и ви поштовани моји саборци!

 32. „и да је наша Црква (а не Владика и црквени службеници од крви и меса) чиста или бар неупоредиво чистија од наших „доброчинитеља“ „

  Šta hoćeš reći da nam je postotak pedofila u crkvenim redovima manji nego u katolika pa bi trebali da budemo srećni i da Kačiju,Pahomiju i ekipi pošaljemo još kog dečkića na obuku zbog tako dobre statistike.

 33. Ти си „Стојане“ занимљив лик.
  Некако брзо нађеш праве линкове на ову тему. Због таквих извора на које ти упућујеш мени и јесте све сумњиво. Другима није. Шта ћеш? Сумња је први корак ка истини. Можда и заблуди?
  Ти би да ја будем ретард, а знаш добро да нисам. Зато се тол’ќо и трудиш.

 34. Ветерани РС, 25.04.2013. 14:41:07 [7467

  „Сумња је први корак ка истини“

  Koliko vidim ti ne sumnjaš već slijepo vjeruješ u Vladike,Vođe,kurce palce valjda je uvijek guzici lakši put da vjeruje vođama nego da im ide u kontru 😉

  A što se tiče mojih izvora eto ti ime i prezime lika pa ga kontaktiraj i iznesi mu svoje sumnje 😉
  http://www.stajetosreca.blogspot.com/2013/02/kako-se-postaje-svestenik.html

 35. Ти Вукотићу мислиш ако сам анониман на Фронталу да и у својој средини нисам активан против режима, али се против режима не може борити само саопштењима или просуђивањем шта би добро било да се деси!
  Против режима нама треба стотине хиљада људи, који би били спремни блокирати границе, путеве и сједиште режима!
  Такву акцију није способан да поведе ћургуз све и да му додик укине плату и све остале бенефиције, а не само зато што је режимски подобан! Он је класичан демагог, немој његовим путем.

  Е сад кад говоримо о путевима, немој ни да ти пут координише твоје суптилне везе са црквом и са њеним чиниоцима и они су одговорни пред Богом и пред народом, зашто би их неко амнестиро тек тако по титуларству, а не по људству оних који га заслужују!?
  Амфилохије је рекао што је имао рећи и да није у неком сазнању гарантујем главом да он то не би никад изговорио против свог по вјери брата, рекао је, качавенда је грешан, паметном доста!

 36. Vukotiću, dabome da ima svako pravo da ima svoje mišljenje, i to je ono pravo pošto me je strah od jednoumlja. A današnje jednoumlje nam je došlo glave a uzrok mu je pohlepa nezabilježena ni u svijetu krvoločnih zvijeri, jer one komadaju plijen dok se ne zasite, a poslije ostatak ostave drugima da jed, dok su naše zvijeri nezasite.

  Ali, opet ti bilježim minus. Nikada nemoj da kažeš da ti nije stalo do nečijega minusa. Danas sutra kada bi došao na mjesto na koje pucaš, to bi ti bio odgovor kao alibabi i njegovim razbojnicima. Ni oni ne mar na ono što im kažu oni od kojih sramotnopredobro žive.
  Drskim, bahatim , oholim ….nije stalo do mišljenja drugih.A od minusa do plusa je malo, samo jedna crta.

  Ajde što sumnjaš u Vuka Baćanovića, iskreno da kažem ne znam ni ko je taj čovjek, niti gledam federalne medije, , ali što sumnjaš u Amfilohija? kakvu sad istinu očekuješ da izadje na vidjelo? Pravo da ti kažem za mene je mjerilo vrijednosti , mada znam ZNAM da griješim, jesu li u kolu sa dodikom.Polazim od toga da imalo pošten, imalo dobar čovjek ga u širokom luku zaobilazi.
  I, vjeruj mi oni kojima su upućene kritike u mojim komentarima dobro znaju ko sam. Svi do jednoga . Dakle, nije kukavičluk u pitanju. pozdrav iz PD!

 37. Приједор

  Мислим да се у реченици о „минусима“ и „плусевима“ нисмо добро разумјели.
  Спадам у оне којима је и те како важно шта други ЉУДИ мисле о њему, јер човјек и није оно што умисли о самом себи да јесте, него је ипак оно што о њему мисли већина добронамјерних људи.
  Не мислим да у својим текстовима било шта полтронишем владајућој структури. Напротив!
  Минусе и плусеве сам поменуо у контексту да неће помоћи ником од нас то колико смо теоријски управу уколико, (оно што говори и rammstein у свом коментару) не осмислимо практичне акције промјене овог кукавног зла које нас је задесило у свим порама друштава. Ако ми, ти, ја, рамшатајн и они који су РС створили не учинимо ништа конкретно у промјени постојећег – „џаба смо кречили!“.
  Ми већ дуго немамо повјерење једни у друге који су у борбеном строју и у рововима били заједно јер су нас све власти посвађале.
  Ја се на оне који су пушке носили и исписивали историју која им је наметнута као и садашњост, не могу наљутити чак ни на оне који ћуте а камоли на оне који тако оштро критикују постојеће.
  На Ћургуза јесам љут и јавно кажем да не пуцам на његово мјесто, али ћу га оштро критиковати све док не оде са „чела колоне“ јер смо са њим на челу дотакли дно понижења. Чини ми се да то наши саборци у БОРС-у и сами увиђају, али не знам шта чекају. Ваљда они знају!?

 38. Вукотићу, има изузетно испољеног незадовољства према ћургузу, ако си пратио став БО Сарајевско-романијске регије, затражена је смјена или оставка ћургуза на мјесту предсједника БОРС-а!
  То је било јавно и на медијима се огласио предсједник Лалић, а знаш шта смо добили као одговор!?
  Да ћемо бити одговорни за подјелу међу борцима и да ћемо ако тако наставимо подијелити и РС!?
  Режим све контролише, може да уцјењује, може да пријети подјелама, а те подјеле он креира и то не онај начин који би њима штетио, не, они су направили подјелу на оне којима све ово одлично одговара, јес’ да су мањина, али пуни ко бродови и оне који пропадају сваким даном све више и материјално и морално тих је више, али немају снагу за нови преокрет, нема ни ко да их поведе!
  Опозиција је оперисана од већине правих судбоносних питања, њихова обећања иду само дотле да неће красти и то само усмена обећања, а да им је стало, па они би стали на чело незадовољног народа и издефинисали десет тачака опоравка и спречавања пљачке наше земље, за које би гарантовали и својим животима, ако треба да ће се спровести до краја!

  Према којим би се сваки појединац могао одредити да ли је за то и шта иза тога слиједи, а не овако стихијски, ко бродић на мору, па гдје нас олуја однесе!

 39. Рамштајн

  Пратио сам иницијативу С-Р регије и био убијеђен да ће се ићи у најављеном правцу.
  Не можемо ми ћутати и нијемо посматрати само зато да не би били оптужени за подјеле и издајство. То су режимске провидне форе.
  У режиму су изазивачи подјела. Они су народ подијелили на богату и бахату мањину и на сиромашну већину која их трпи.
  Ја сам за то да БОРС, ако има снаге почисти своје редове и склони бркатог режимлију а онда заједно да сједну заједно са свим организацијама који боли ова проблематика: РВИ, Пор.пог, Логораши па и ми ВРС и да то све буде под једним знаком и истом капом ко и у рату. Поново јавно кажем да ме ни тада не занима позиција, али ми је интерес да с сви ујединимо. Знају то добро и режимлије, зато ме и оптужују како ја бива са ВРС хоћу да разјединим борце. Напротив, моја, твоја жеља и свих оних који су заједно ратовали јесте да будемо једно и недјељиво. Све власти до сада су разједињавале борце и зато им никако не одговара уједињење јер је то сила. Према томе, јасно је да они дијеле и да им не одговара ништа што је уједињено осим њиховог уједињења у пљачки свих нас. Поздрав!

 40. Како вријеме пролази постајем апсолутно сигуран да је ова „игранка“ епископу Василију итекако добро намјештена и изрежирана и то из кухиње која годинама режира растакање Цркве, Србије и србства. Није јасно само наивним (неко од тих паметњаковића рече „ретардима“ а ја ћу рећи „корисним иддиотима“)и неинформисаним, али шта да се ради. Вријеме ће опет све показати и доказати али по обичају биће касно. Ђавоље слуге елиминишу једног по једног правовјерног владику. Од експониранијих остао је можда још само владика Јефрем. Шта ли су за њега припремили? Педофилија, педерлук и сличне болести су већ прежвакане теме, тако да типујем на неку нову и сасвим неочекивану настраност.

 41. Ветерани РС, 25.04.2013. 18:40:36
  Jos jednom od srca da podrzim tvoje(duboko sam ubijedjen)iskreno razmisljanje i djelovanje.
  Samo nastavi pisati.Pozitivna kritika je itekako potrebna,medjutim treba svakako oprezno nastupati(pogotovo na ovoj temi koja je relativno osjetljiva).
  Nastavi pisati bez pretjeranog upustanja u komentare jer svi mi samo iznosimo svoje misljenje(isto kao i ti) ali razlika je ipak velika jer ti iznosis misljenje na ovaj nacin kao javna licnost dok su komentari vecinom prazni avatari koje svakako treba uzeti sa ogromnom dozom rezerve.
  Ne znamo ko stoji iza njih…
  Meni licno nije toliko tesko na osnovu komentara zakljuciti “odakle vjetar piri“(mozda tu i tamo pogrijesim)ali uglavnom je neke stavove tesko sakriti(neda pasjaluk).
  Ima ih sijaset iz federacije ali ima i onih medju nama koji se bore protiv danasnjeg “rezima“ je odgovarao je prosli“rezim“…
  Naravno da se radi o obicnoj medijskoj kampanji koja se vodi(znamo gdje)ali je cini se potpomognuta iz odredjenih krugova u samoj Srbiji.(a znamo i koji su i to mediji).
  Samo naprijed….

  “Dobra je svaka muka koja nas povezuje i loše je svako dobro koje nas razdvaja.“
  Dušan Radović

 42. Jebo ga ti Ozrenac , ispade da si ti čova sa posebnim potrebama. Pa , drugim riječima kažeš da Amfilohije rastače SPC. U najtežim uslovima junački podnosi teret i održava jakom našu srkvu u CG, ali veličina čovjekova je da prizna ono što nije dobro, što je sramotno, što je nepošteno , a naše je.Zašto da oko toga trošimo i vrijeme, i energiju, zašto da se dijelimo, zar nije poštenije i bolje reći, kao Amfilohije:Jest, to je vasilije, pogriješio je, ljuddski je da opraštamo, ali u crkvi mu nije mjesto.
  I, kraj, idemo dalje.
  A, ti zapeo, pa rukaš ko sivonja.Opet kažem , po meni nije kriv što je homoseksualac, to nije za kaznu, ali zloupotrebljavao je mladiće, dozvolio da oni koji nas ne vole sada likuju. No , ne opraštam mu kriminal, pohlepu, petljanje sa režimom i onim koji teroriše njegov narod, ne opraštam mu zlato i luksuz dok vjerujući narod bukvalno nestaje u bijedi i neimaštini.

 43. prijedor, 25.04.2013. 23:43:21

  То ми је просто невјероватно Приједоре, како се неки људи заслијепљују својим увјерењима и мене избацује из такта величање оне гњиде качавенде, побјего је из Тузле првим аутом, направио себи дворе пуне злата у Бијељини, ухватио се са окорелим криминалцима из власти и са њима ломи колаче трошећи немилице новчане прилоге наше дијаспоре. Зар је то нека личност да га вриједи оплакивати?

  С друге стране, Амфилохије се ко тигар бори по Црној Гори за сваки напуштен храм, цркву,..нестало становништва, остала села пуста или она скадарска острвца, а режимски поп мираш са полицијом упада у њих, насилно из заузима и проглашава њиховом црногорском црквом!
  Да није владике Амфилохија па и Острог би нам отели дукљани, али Амфилохије се бори са својим свештенством, шаље монахе у те празне цркве да их бране од дукљанског присвајања! То је тихи вјерски рат који Амфилохије води сам против дукљанско-католичке хорде и то доста успјешно, није био мали број пута да су га држали у окружењу под опсадом у цетињском манастиру, јер је Цетиње нажалост центар антисрпства данас у Црној Гори!

  О његовој борби са дукљанима и бокељима по нашој Боки,коју красе наши православни храмови, тешко је и описати осим да се води нови крсташки рат против СПЦ у Црној Гори!

  Поредити ту људску громаду Афилохија и ону протуву качавенду је крајње бесмислено и безобразно!

  Зато ме и не чуди што га је први Амфилохије осудио, зна тај мудри старац, да је качавенда кваран ко каријес и због тог каријеса може да страда читава СПЦ!

 44. I još jednom

  Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić poručio je da pre nego što izađe i pobedi na izborima, Srpska pravoslavna crkva neće voditi politiku Srbije. On je istovremeno istakao da Vlada Srbije može da padne, ali da ne može da padne odluka iz Brisela, jer je to jedina odluka koja donosi budućnost Srbiji

  “Što se tiče stava SPC, šta god da kažem ići će protiv nas. Ali, imam jednu rečenicu – mi se ne mešamo u to šta SPC radi i misli, ali čitajući saopštenje Sinoda SPC bio sam veoma razočaran, jer sadrži političke kvalifikacije koje su neistinite”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare. On je kritikovao stav SPC da tačka 14 briselskog sporazuma znači priznanje nezavisnosti Kosova.

  “To je tačka koja je prepisana iz nekoliko akata koje smo do sada imali. To je potpuno besmislena rečenica koju su oni nazvali krunskim dokazom da smo priznali Kosovo. Nemojte da izmišljate gospodo, jer oni koji su učestvovali u pisanju tih tekstova su to potpisivali mnogo godina pre toga”, rekao je Vučić.

  „U ovoj zemlji možete i vi da vladate, nemam ništa protiv da gospodin Amfilofije izađe na izbore i pobedi, ali pre nego što se to desi neće voditi politiku ove zemlje”, poručio je vicepremijer.
  B-)B-)

 45. СПЦ има итекако право да се мијеша у питање КиМ. Једино што нам је доље остало и што још нико није оспорио је имовина СПЦ и наши манастири. СПЦ је видјела неспособност и небригу ‘државног врха’ за та питања и једноставно хоће на вријеме да упозори ‘државни врх’ да немају овлаштење преговарати о имовини цркве и њеном статусу на КиМ. А то је била следећа тема. У томе је коријен сукоба. Вучић је обећао рјешавање тог питања, али без сагласности цркве. Ако неко мисли да на то има право, а да црква нема право гласа по том питању, дубоко гријеши. И пред Богом и пред људима.

 46. Ево да се коначно сложим са симаном, тачно је да се СПЦ итекако треба питати око Косова, на крају крајева Патријаршија Пећка спада у то питање, а она је основ постојања СПЦ!
  Велики број црквених објеката је на Косову, то нико нема права да се одрекне, нити је то могуће.
  Жалосно је да се питање имовине и статуса СПЦ није нашло у споразуму!

 47. pitanje zaštite te imovine se već rješava. slučajno to pratim pa znam da su neki manastire i crkve već stavljen na listu zaštićenih spomenika UNESCO-a. čini mi se Dečani, pećka patrijaršija, Gračanica i još neki. Uglavnom na listi tih spomenika (objekata je) je njih 45 ibilo je prijedloga da se formira poseba jedinica policije (srpskog sastava) koja će h čuvati…ali, valjalo b dodatnh informacija o tome. bar da narod ne lupa..

 48. aleks, 26.04.2013. 18:51:18
  Tesko onom koga nato brani i unesko kreci kucu.
  Koliko znam,vec duze vrijeme se vodi kampanja da se Srpski spomenici kulture(Srpski manastiri)proglase “Vizantijskim nasljedjem“.Drugim rijecima ide se na bukvalno otimanje istorije od Srba.
  Ali znajuci da je dobar dio Srba pljuje po vlastitoj crkvi i Vladikama,zaista ne vidim razloga da se tako nesto ne desi.

  Zasto nebi u potpunosti unistili Srbe zajedno sa njihovom istorijom kad se Srbi ne bune?B-)
  Odlicna im je idejaB-)

 49. aleks, 26.04.2013. 22:32:32
  Naslijedje…da.
  Pa cije je ako nije sustinski najblize onome sto smo zvali Vizantijskim?
  Kulturna “razmjena“, kod same Vizantije i starih Srba je bila te prirode da je uticalo jedno na drugo i ponekad jeste tesko razluciti sta je Vizantijsko a sta Srpsko.

  Ne razumijem bas najbolje pitanje.

  Sto se Konstantinopola tice,prije ili kasnije on ce biti opet pravoslavni.

 50. aleks, 27.04.2013. 00:39:20
  Pa to dali sami nudimo…mozda ako gledamo kroz prizmu ovih politicara placenih po ucinku.
  Konstantinopol su spasili u Balkanskim ratovima Britanci i to za dlaku.Trupe su bile pred Istambulom ali se alijansa morala povuci na insistiranje Britanije(znamo zasto).Medjutim to se moze promijeniti.
  A stanovnistvo…to je posebna prica.

  http://www.pressonline.rs/info/politika/62220/verovali-ili-ne-u-turskoj-zivi-9-miliona-srba.html

  “prišao mi je čovek da mi ponosno kaže da su se njegovi nekada davno prezivali Karadžić i da zna koju su slavu slavili, da sa generacije na generaciju prenose srpski jezik i da mu nikada neće biti jasno zbog čega ne može da bude ono što smo pomenuli – Srbin musliman?! “

 51. sve ja to znam… ali, sami ste ih otjerali. i to ne na fin nacin. isto kao i dio Bosanaca iz Srbije..
  to se mijenja.. ali na drugi nacin.. ne znam kad ste zadnji put bili u Turskoj.. ali to je skroz izmijesano, tamo je sad puno Rusa, Ukrajnaca itd.. drze poslove tamo, trguju, zive, samo U Istanbulu radi preko 60.000 stranih firmi.. sto se prije naviknete na takvo funkcionisanje drustva to bolje..naravno niko niko ne brani da se izjasnjava kako god hoce..sumnjam da ce biti dozvoljeno bilo kakvo razaranje..
  „ako bi ikada postojala jedna drzava koja obuhvata cjeli svijet – onda bi njen centar trebao biti Istanbul“ Napoleon…

 52. aleks, 27.04.2013. 09:18:45
  jahac, 27.04.2013. 00:51:29
  ima tu istine ali nije sve bas tako.ja imam prijatelja koji vec 20 god zivi u istambulu.porijeklo mu je od bulajica ali je u zadnjem ratu bio musliman i morao je bjezati.prije godinu dvije je slican clanak bio na revolucijasada i pustio sam mu link i on je potvrdio da na prostoru danasnje turske ima bar 6 mil ljudi porijeklom iz ovih krajeva ali vecina ne smatra sebe srbima a jos manje ih govori nesto malo arhaicnog srpskog.takodje u istambulu postoji naselje oko100000 sandzaklija u kome se prica srpski(bosnjacki) i svi natpisi su na tom jeziku.a ti jahac razmisli malo koliko ste ti i ekipa „brat je mio bilo koje vjere bio,samo nek je pravoslavac“ sa frontala zasluzni za ovo.isto vazi i za ekipu vehabija sa druge strane.

 53. Ma bravo herc64!jahač srbuje sa primanjem iz Njemačke, a ostali ili što su ljudi sa posebnim potrebama, ili režimski ljudi, kojima je „srbovanje“ plaćeno, a jadni ne znaju da sijeku granu na kojoj sjede. Njima je razvratnokriminalni vladika dobar, on , koji je više lapio para nego svi borci i invalidi zajedno od kraja rata do sada. Naravno zavaljujući onome koji pronalazi medju Srbima takve ljude i služe mu da ostvari cilj č poništenje i republike, i nas kao naroda. Nažalost, takvih ima više, takvi su akademici, takvih ima u crkvi, skoro cijela ćutalačka i nedjelujuća opozicija…Pripomognu mu i emiri, libermanovi, kesići, galijaševići, kecmanovići, babe bilje,….naravno uz obilne nadoknade ukradene od nas živih, od mrtvih, ijoš nerodjenih.
  Jahaču, samo naprijed, srbuj do našeg poslednjeg damara, koji nije daleko.

 54. herc64, 27.04.2013. 09:43:16 [74846

  zar ne vidis da ovdje misle da su na Balkanu bili samo Srbi i Hrvati i valjda, po tome, oni sto su od njih ko biva postali.. kad sa su ibili na Kosovu na podrucju Beograda i dalje na sjeverozapad su bili ugari i germani.. naravno, da je i tada bilo i ovih tamo i onih ovamo…. ali, vole ljudi crno bjeli svijet..valjda im je lakse..

 55. aleks, 27.04.2013. 11:28:20
  vidim ja to ali ne zelim da im idem niz dlaku a ne zelim ni da lazem pa izbjegavam komentare na ovu i slicne teme ali je ovaj jahac bas zajahao po njemu je ramzes samo verzija imena radovan i dakako srpsko ime.ne kazem da je zvanicna istorija tacna mislim da ima ponesto i istine kod Deretica i jos vise u analizi genetike na ovim prostorima koju je objavila Radojka Sakic Prastalo na svom sajtu ali je to samo dobro polaziste za dalja istrazivanja a ovdje svi imaju svoju zakonom zasticenu istinu i ko misli drugacije neprijatelj je.
  ali ovdje je tema nesto sasvim drugo- kacavenda i mislim da su svi clanci napisani na ovom i drugim portalima totalni promasaj.mislim da je kacavenda jednostavno jadnik sa vrlo velikim psihickim i moralnim problemima i za zaljenje i lijecenje a ne za podrsku ili osudu.sticajem nesretnih okolnosti covjek ciji su kapaciteti za crkvenjaka u nekom zabacenom selu je dogurao do vladike(mislite da li bi iko osim kompleksasa i kretena mogao u zemlji bijede praviti novi versaj,praviti crkvu u dvoristu zene ciji su najblizi poginuli na suprotnoj strani….)i sad se svi upinju da dokazu da je kriv ili nije kriv.nebitno je je li peder ili nije je li za vladike ili za ovaca bitno je da po kanonima ne moze biti i jedno i drugo i jadna je crkva u kojoj se to moze desiti i to je sustina problema a ne kacavenda a jos je jadnije da sad svi u crkvi pojma nemaju sta se desavalo (ili nije desavalo) ima 40 godina i peru ruke od njega i od svih problema koje crkva i narod imaju ali su zato u prvim redovima kad se treba busati u patriotsa prsa i prosipati mudroserine.

 56. pa balkanski kao i svi drugi narodi su mjesavina i do 30 razlictih naroda, a kulture i tradicije da i ne spominjemo…oni koji nisu (vec su se razmnozavali izmedju sebe) su vec pomalo rahiticni i mozes ih i prepoznati.. imas zanimljvu knjigu profesora Radivoja Ratic, vizantologa: Srb prije Adama i poslije njega.. cisto onako… a posao tih „mudrsera“ i jeste da zabavljaju narod..sto se tice Kacavende.. ja mislim da je on samo radio sto mu se kaze.. ali ne znam ko mu je govorio…a, to se radi po drugm relgijskim zajednicama… sta ces, ne mozes zabraniti ljudima da nekog slusaju..

 57. O vidi,vidi…
  Inkvizicija se sastala jer sad valjda neko suflira da se treba ovaj negda Srpski portal potpuno “pocistiti“
  Kome li to smeta izrazavanje drugacijeg misljenja?
  Zasad Frontal jos nije blokirao nicije misljenje i zato ga cijenim ali kako je krenulo,inkvizitori su poceli da “intervenisu“B-)
  Amen+

  Aj da krenemo redom(ne mogu sve odjednom)

  Alex
  Ti dosad nijesi bio neuctiv.
  Opusti se,
  Nakon dugotrajnog mraka,znam da svjetlo smeta ali polako…priviknu se oci.

  Tebi samo jedno pitanje vezano na ovu opasku;

  zar ne vidis da ovdje misle da su na Balkanu bili samo Srbi i Hrvati i valjda, po tome, oni sto su od njih ko biva postali.. “

  Da ne raspravljamo o dalekoj proslosti.(prije famoznog Becko-Berlinskog “doseljavanja “Slavena na Balkan),koji su to jos narodi zivjeli na podrucju od…recimo Istre pa do Sar planine?

 58. herc64, 27.04.2013. 09:43:16
  To sa „brat je mio bilo koje vjere bio,samo nek je pravoslavac“ itd…

  Nikad ja nijesam osporavao da su Muslimani u BH u stvari Srbi konvertiti,naprotiv.
  To sto se oni ne mogu snaci i sto pitanje identiteta “rjesavaju“svakih 15-ak godina,zaista ne vidim da je nas problem.Ako to neko mijenja poput carapa…sta reci?
  Oni tako zele i tu je kraj price i ja im ne osporavam njihov izbor,pa makar to bilo i Arapsko kulturno naslijedje.

  A meni licno a vjerujem ni vecini Srba u Srpskoj nije potrebno “novokomponovano“bratstvo i jedinstvo.

  Oprostena im je bila 41-a dok smo zivjeli u multi,kulti SFRJ.
  Imali su sansu sa nama da je spasu bez Katolika i da i svi Srbi i svi Muslimani zive u zajednickoj drzavi…nijesu htjeli,nego su stali na stranu nasih neprijatelja.
  Cemu sada jos lazi na laz?

 59. prijedor, 27.04.2013. 10:20:13
  Lako je tebi kreketati ovdje kad se boris za fotelju SDS-a koju si izgubio pa se sad grcevito boris za nju.
  U stvari tebi je fotelja draga pa cak i ako da ti Ustase ponude…reci,grijesim li?

  Meni ledja odraste vi SNSD-ovci i SDS-ovci.
  Isti ste vi svi.Licite kao jaje jajetu.
  Lajete jedni na druge a narod se odje batrga.

 60. I da jos jednom podrzim(po treci put) ovog cestitog Vukotica koji je imenom i prezimenom iznio svoje cisto i plemenito(sada sam siguran u to)misljenje.
  Znaci apsolutno kriticko i samoktriticko.

  Sumnjati je ljudska osobina i sumnja kao takva,pomaze nam u zivotu u pokusajima da razlucimo dobro od zla.
  Ako je nesto i opsteprihvaceno,sumnja nam kaze da mi to provjerimo o donesemo sud svojom a ne tudjom glavom.
  Takodje isti mehanizam radi u suprotnom slucaju.

  Naravno da ovi napadi traju vec nekoliko godina a sumnjiva su i desavanja paralelno sa priznavanjem Kosova.
  Vladika Vasilije je poznat izmedju ostalog kao pripadnik crkvenog desnog krila koje bi sigurno negativno reagovalo na ove sramne odluke Srbijanskog rukovodstva.

 61. ma kakva inkvizicija.. inkvizicija funkcionise tako da pap posalje zavnicnog predstavnka, u dogovoru sa zemljom domacinom, sa zadatkom iskorjenjavanja jeresi. 🙂

  a ko je bio? pa, bila plemena Dalmati, Daorsi, Mezeji, Japodi itd.. imas recimo uz Unu ostatke japodske kulture koja nije ista kao ostaci recimo kulture Daorsa..imas i one sojenice u Tuzli iz neolita (to je negdje 5, 4 milenij p.n.e. ostaci iz tog perioda su nadjeni i na lokaciji Kastela.. pa su bila tutnjanja Kelta, pa dosli Rimljani, prije njih takodje je bilo Grka, rimljani dovlacili robove iz Afrike da im rade po rudnicima itd. istina je da je katolicka crkva konstantno jahala po Slovenima..pa sad ne znaju ko je ko.. recimo Benediktanci su koristili glagoljicu da pridobiju domace stanovnistvo a ovi drugi nisu, itd.itd..

 62. aleks, 27.04.2013. 23:14:58
  “ u dogovoru sa zemljom domacinom“
  Pa ako je zemlja “domacin“ova nakaradna BH,nijesam li u pravu.Dali ti to otkrivas nehotice narucioce?

  Eto,znao sam;
  Nijesi ni procitao sta sam napisao.
  Lijepo sam te pitao(evo kopiracu kad vec ne obracas paznju)

  “Da ne raspravljamo o dalekoj proslosti.(prije famoznog Becko-Berlinskog “doseljavanja “Slavena na Balkan),koji su to jos narodi zivjeli na podrucju od…recimo Istre pa do Sar planine?“

  Jesam li ja govorio o periodu prije famoznog doseljavanja Slavena?Nijesam.Pitanje ne moze biti jasnije.

  Hram boga MitrasaB-)
  Tu te i cekam.

  Moj Alex,vidis da se razumijemo.
  Poznato ti je da je Hriscanstvo samo preuzelo nasa paganska bozanstva i preformulisalo ih u Hriscanske svece.

  Pa sta mislis sta skoro pola naroda u Srbiji i Srpskoj slavi?Koja je uopste funkcija krsne slave?
  Ko se cega odrekao?
  B-)B-)

 63. jahaču, pa ti si vidovit, sve si pogodio, apsolutno sve.

  Bježi od Srbina koji srbuje, taj rova nije vidio, niti rov njega. I, opet , nedobog da dodju dani koje te budaletine prizivaju, pobjegli bi glavom bez obzira i izmakli svoje smrdljivo dupe.
  Jahaču, pogrijeio sam što sam i jedan minut bio ovdje u ratu, ostavio sam sina od 10 godina i otišao u rov. Nedobog da se nisam vratio, moja djeca bi bila sirotani , jer ova jebena država koju smo stvarali privatna je jebanijada onih koji sada srbuju , poput tebe,prije rata pas ih nije imao da ujede zašta, švercera, pobjegulja, ronhilfukara zbog čega se ja pišam na nju ovakvu kakva je. Žao mi je znanih i neznanih junaka koji su dali živote, a za koga, i zašto?Danas tzv premijerka i pera pinokio daju ključeve stanova jadnicima koji su izgubili svoje najdraže, nakon toliko godina muke. Pa mamicu im jebem zar imaju obraza da se sastanu s njima, da im u oči pogledaju, a sve do korice hljeba pokrali od njih.
  Zato mi je svejedno, bila ona turska bugarska, ustšaka, švapska, a bila firčijeva. Čak što više volio bih da bude i crnog vraga nego ovih čija je danas.
  Gamad i krvopije režimske, ali i opozicijsku gamad koja samo škevri povremeno,a ne spašava ovo malo što je ostalo, kada počnu da srbuju, i ljube popovima ruke, pogotovo kada vidim helikoptermonstruma , sjećajući se svojih junaka saboraca koji poginuše nizašta, ne mogu da ne zaplačem i da im ne poželim da ne stignu tamo kuda podju.

 64. prijedor, 27.04.2013. 23:41:20

  1OKBR Vitkovic.
  Ratni staz 4 godine i 11 mjeseci(ukljucujem Slavoniju)

  Koja je tvoja jedinica i komandir bataljona pa cu ti reci i gdje si bio(posto sam jedno vrijeme imao uvid tacno gdje se koja jedinica nalazi i u kom mjesecu i koje godine?
  (Za prvi KK)A ujedno poznajem sve bivse komandire.
  Bas me interesuje,mozda imamo neko zajednicko poznanstvo.

  A to za “vidovitost“…samo ti vrcem istom mjerom za ono “primanje iz Njemacke“
  B-)B-)B-)

Оставите одговор