Венецуела: Клетвом до Чавезовог мјеста

Вршилац дужности предсједника Венецуеле Николас Мадуро рекао је да ће вишевјековна клетва пасти на главе оних који не буду за њега гласали на изборима наредне седмице на којим се бира насљедник Уга Чавеза. "Ако било ко од вас буде гласао против Николаса Мадура гласаће против себе и на њега ће пасти клетва Макарапане", рекао је […]

недеља, април 7, 2013 / 12:21

Вршилац дужности предсједника Венецуеле Николас Мадуро рекао је да ће вишевјековна клетва пасти на главе оних који не буду за њега гласали на изборима наредне седмице на којим се бира насљедник Уга Чавеза.

"Ако било ко од вас буде гласао против Николаса Мадура гласаће против себе и на њега ће пасти клетва Макарапане", рекао је Мадуро осврћући се на Битку код Макарапане из 16. вијека када су шпанске колонијалне вође масакрирале локално домордачко становништво.

Обучен у ношњу локалног племена у држави Амазонас, територији у џунгли на граници Бразила и Колумбије, Мадуро је упоредио свог ривала Енрикеа Каприлеса и опозициону коалицију са шпанским окупаторима.

"Ако побиједи буржоазија они ће да приватизују здравствени систем и образовање, одузеће земљу Индијанцима и на вас ће пасти клетва Макарапане", рекао је Мадуро.



Оставите одговор