Васић: Дејтонски, Српска недодирљива

Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић рекао је да било каква рјешења и разговори о организацији или о промјенама у Федерацији БиХ не могу имати никакве везе са Републиком Српском. Васић је нагласио да је Република Српска дејтонски недодирљива и заједно са Брчко дистриктом потпуно имплентирана цјелина у БиХ. "Федерација БиХ никада није постигла, […]

среда, фебруар 20, 2013 / 14:38

Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа Рајко Васић рекао је да било каква рјешења и разговори о организацији или о промјенама у Федерацији БиХ не могу имати никакве везе са Републиком Српском.

Васић је нагласио да је Република Српска дејтонски недодирљива и заједно са Брчко дистриктом потпуно имплентирана цјелина у БиХ.

"Федерација БиХ никада није постигла, нити је било политичког настојања за то, оно што је Дејтон предвидио. Стога, једино Федерација има посла у примјени Дејтона што укључује и равноправност Хрвата и Бошњака.

Република Српска никоме није бирала члана Предсједништва, а Федерација јесте и стога нема мјеста било каквом помињању Републике Српске у разрјешењу Гордијевог чвора Федерације", нагласио је Васић у данашњем саопштењу.

Он је поручио да у дејтонском сегменту, Република Српска једино има трајно отворену политичку активност да врати своје надлежности које су мимо Дејтона и Устава БиХ приграбљене и отете за рачун БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. Ma daj Vasiću, tolike budale baš nismo.

    Pa vi ste dogovorili sa Čovićem sve, imate prijateljske, ne samo dobre odnose i uz to se on i Mile i privatno druže.

    I sad kad Čović juče kaže da su oni za četiri entiteta i prekrajanje čak i RS, ti nama kažeš da SNSD nije za to.

    Neka vam vjeruje ko hoće.
    Srećom bliži se kraj pa je takvih sve manje.

  2. Све је тачно у овој изјави, осим да су надлежности отете. Оне су ДАТЕ у додворавању странцима и то подигнутим рукицама СНСД-а СДС-а ПДП-а и СП-а. О њиховом повратку сада се може само на нивоу БиХ у два дома одлучивати, а то значи – НИКАД!Зато Рајко, немојте нас замајавати шушљим причама о повратку надлежности.Ако знате, дајте рјешења за изгладњеле борце-ветеране који су те исте надлежности изборили а ви их стискањем дугмића изгубили. Ако не знате, поштено је да то признате јер све има своје границе па и стрпљење гладних!

Оставите одговор