У сред сриједе: Младена Стојановића су убили партизани

Славко Томић из Чечаве код Теслића, некадашњи водник у четничком одреду "Војо Танкосић", за Елта телевизију говори о сусрету с Дражом Михаиловићем на Равној Гори, заједничкој борби са партизанима против Нијемаца и усташа и коначном разлазу с њима. Томић, који је учествовао у заробљавању Младена Стојановића каже да је убиство козарачког комаданта испланирано у Титовом […]

среда, 21 новембра, 2012 / 16:21

Славко Томић из Чечаве код Теслића, некадашњи водник у четничком одреду "Војо Танкосић", за Елта телевизију говори о сусрету с Дражом Михаиловићем на Равној Гори, заједничкој борби са партизанима против Нијемаца и усташа и коначном разлазу с њима.

Томић, који је учествовао у заробљавању Младена Стојановића каже да је убиство козарачког комаданта испланирано у Титовом штабу.

„Млађена (Стојановића) је убио Броз. Јер је чуо за тај његов план.. да га смјени. … и послао четворицу партизана обучене као четници … сутрадан чујемо – Млађен убијен…“

Данас деведесетогодишњи четнички комадант говори о сарадњи са партизанима, која је пукла када су се приликом заједничког напада на Котор Варош партизани окренули против четника, желећи да у овом граду оформе своју команду. Након тога настаје крвави братоубилачки сукоб.

„У Чечави Нијемци и усташе нису убили никога. Комунисти су побили више од 70 српских младића до 25 година старости. Моја јединица је заробила Здравка Челара… он је водио одред који је имао задатак да елиминише искључиво четнике. Најопаснији је био Данко Митров, убијен је у Лишњи, када је на њега наишла наша патрола – прича за Елту Славко Томић.

Он додаје да комаданат Југословенске војске у отаџбини, генерала Михаиловића, није стријељан, већ да је са још 12 осуђеника убијен маљевима. Томића је из затвора спасио Осман Карабеговић, који му је тако "вратио дуг", јер му је у сукобима код Котор Вароша спасио живот.

Вечерас u 20:20 на прграму Елта телевизије, прво издање емисије У сред сриједе, аутора Душана Кресоје.0 КОМЕНТАРА

  1. A vjerovatno su četnici na kraju oslobodili Jugoslaviju, ali su bili preobučeni u partizane, a partizani su bježali zajedno sa Nijemcima i ustašama prema Austriji, ali preobučeni u četnike. A ako su četnici i činili neke nepravedne stvari, to su ustvari bili preobučeni partizani kojima preko noći poraste bradurina…
    Nisam gledao emisiju pa bih molio da mi neko pojasni ovo što mi u tekstu nije baš jasno… ovaj četnik je učestvovao u zarobljavanju doktora Mladena… ali su ga ipak ubili partizani, jer Tito načuo da će ga doktor Mladen smijeniti.