У сјенци исељавања: Одрживи развој у Српској

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске организовало је данас, у Бањој Луци, презентацију о Циљевима одрживог развоја. Скуп је отворио министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић.

уторак, септембар 11, 2018 / 18:39

Презентације су, између осталих, одржали Сезин Синаноглу, резидентна координаторица УН-а у БиХ, Милош Прица амбасадор из Министарства иностраних послова БиХ и Виктор Олсавски, шеф канцеларије Свјетске здравствене организације у "Влада Републике Српске је именовала радну групу и активно ради на остварењу Циљева одрживог развоја и у потпуности је посвећена сарадњи са Ујединјеним нацијама и имплементацији Агенде 2030 ", рекао је министар Шеранић.

Презентацију на тему "Зашто су Циљеви одрживог развоја важни за Републику Српску?" одржао је помоћник министра за економске односе и регионалну сарадњу Немања Ковачевић. Упознао је присутне са досадашњим активностима које су спроведене.

"Ускоро ће бити донесен Акциони план Републике Српске за имплементацију Циљева одрживог развоја, а очекујем активно укључивање академске заједнице и невладиног сектора на реализацији тог плана ", изјавио је Ковачевић.

Након презентације одржан је и четврти састанак Радне групе за планирање провођења Циљева одрживог развоја.

"Данашњи састанак Радне групе коју чине представници институција свих нивоа, државног, ентитетског, дистрикта Брчко и локалног, је од изузетне важности како бисмо наставили рад на остварењу Циљева одрживог развоја. Ово је уједно изузетна прилика да учимо једни од других и заједно осигурамо пуну примјену Циљева кроз будуће акционе планове", изјавила је Сезин Синаноглу, резидентна координатоирица УН-а захваљујући се домаћину скупа, као и Влади Шведске која финансира програм подршке припреме за имплементацију Циљева одрживог развоја и ангажовање приватног сектора.Оставите одговор