ПДП у Модричи: Српска бира између концепта стабилности и концепта сукоба

"Када сам, прије скоро четири године, почео да обављам функцију члана предсједништва БиХ из Републике Српске, поставио сам себи један задатак – све што чиним не смије обрукати наш народ и Српску. И вјерујем да сам успио у томе", поручио је синоћ на предизборној трибини ПДП-а у Модричи кандидат Савеза за побједу за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић.

уторак, 11 септембра, 2018 / 18:21

"Зауставио сам ревизију пресуде против Србије, што би у супротном имало несагледиве посљедице за српски народ с обје стране Дрине, сачувао образ српском војники и извео Трећи Република Српска пук на Трг Крајине за Дан Републике. Први сам српски члан Предсједништва БиХ који је унио Бадњак у зграду Предсједништва БиХ и од тада се Божић слави и славиће се у Сарајеву", поручио је Иванић и наставио:

"И знам – побиједићу Милорада Додика. Али, моја побједа неће бити толико значајна без побједе господина Говедарице за предсједника Републике Српске. Само нас двојица, заједно, можемо радити у интересу нашег народа", казао је Иванић. Бранислав Бореновић, предсједник Партије демократског прогреса, рекао је да је Република Српска на раскрсници када бира између два концепта – с једне стране стабилности, извјесности и напретка који представљају Вукота Говедарица и Младен Иванић и, с друге стране, концепта сукоба, неизвјесности и рушења.

"Након октобра крећемо с рушевина у обнову Српске. Имамо капитални Програм обнове Републике Српске, вољу и часне и стручне људе који знају како омогућити посао, достојанство и правду за наш народ", рекао је Бореновић.

Милан Ђукић, носилац листе ПДП-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице 4 казао је да неће да говори о колапсу, дубиози, презадужености и свему што је урадила актуелна власт, него ће говорити о времену када  побједничка коалиција Савеза за побједу крене у обнову Српске:

"Први закон који ћемо усвојити је Закон о поријеклу имовине. Само одузимањем нелегално стечене имовине остварићемо средства за отварање десет хиљада нових радних мјеста. Више нико неће бити у могућности да се на наш рачун богати тако што ради у јавном предузећу, обавља јавну функцију и члан је по неколико управних и надзорних одбора. Увешћемо принцип – један човјек, једно буџетско примање. И на крају, неопходно је смањити стопу пореза и доприноса и дати могућност нашим привредницима да продишу и развијају се", закључио је Ђукић.

"До сада смо на све изборе излазили самостално и ово је први пут да смо са неким заједно ма листи – са Партијом демократског прогреса. Одлучили смо да удруживањем снага са нашим природним савезницима радимо у интересу нашег народа и сви заједно будемо тим који побјеђује. Јер ми смо побједнички народ и то ћемо и показати", рекла је Гордана Видовић, предсједница Сељачке странке и кандидаткиња на листи ПДП-а за НСРС.

Милутин Поповић, кандидат ПДП-а за НСРС из Модриче казао је да циљ ове кампање није да једна партија или коалиција оде са политичке сцене, а они који дођу понашају се потпуно исто:

"Нама су циљ суштинске промјене, достојанствен живот без сукоба, туче, убијања дјеце, напада на новинаре, криминалаца који слободни ходају. Наш циљ је да наш народ добро живи и да има перспективу. Побједе Младена Иванића и Вукоте Говедарице су гарант тога", закључио је Поповић.